Instruktoriai iš Lietuvos atvyko į Donbasą

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/world/2... 2018-11-04 21:37:37, skaitė 760, komentavo 0

Instruktoriai iš Lietuvos atvyko į Donbasą

Instruktorių atvykimo tikslas yra apmokyti kariuomenės brigadą rengti minų laukų žemėlapius padaugėjus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karių mirčių ir sužeidimų dėl sprogimų jų raketiniuose įrenginiuose atvejų

VILNIUS, lapkričio 3 — Sputnik. Instruktoriai iš Lietuvos atvyko, kad apmokytų Ukrainos karius sudaryti minų laukų žemėlapius, praneša RIA Novosti su nuoroda į LLR gynybos ministerijos atstovą Andrejų Maročką.

Anksčiau LLR  liaudies milicija paskelbė, kad instruktoriai iš JAV ir Kanados atvyko į Donbasą, kad apmokytų Ukrainos saugumo pajėgas naudotis sprogmenimis.

"Be to, pagal mūsų žvalgybos informaciją, lapkričio 1 dieną Lietuvos kariniai instruktoriai atvyko į Krymskoje gyvenvietę, 10-osios atskiros Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kalnų puolimo brigados veiklos zoną",— sakė Maročka.

Jis paaiškino, kad atvykimo tikslas yra apmokyti kariuomenės brigadą rengti minų laukų žemėlapius padaugėjus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karių mirčių ir sužeidimų dėl sprogimų jų raketiniuose įrenginiuose atvejų.

Donecko liaudies respublikos milicijos duomenimis, praėjusią savaitę dėl samdomų snaiperių iš Lietuvos veiksmų buvo sužeisti du civiliai gyventojai.

Rugsėjo mėnesį DLR milicija paskelbė, kad į Donbasą atvyko daug samdinių iš užsienio, tarp jų aukšto rango Amerikos ir Kanados karininkai. Kaip teigia DLR milicija, šios pajėgos gali dalyvauti rengiant ir vykdant puolimo operaciją.

2014 metų balandžio mėnesį Ukrainos valdžios institucijos pradėjo karinę operaciją prieš Donecko ir Luhansko liaudies respublikas, kurios paskelbė nepriklausomybę po perversmo Ukrainoje. Remiantis naujausiais JT duomenimis, daugiau kaip dešimt tūkstančių žmonių tapo konflikto aukomis.