Irakas primena pasauliui kaip reikia šlovinti Spalio evoliuciją

Autorius: Infa.lt Šaltinis: http://infa.lt/26594/irakas-pr... 2018-11-09 13:30:44, skaitė 487, komentavo 0

Irakas primena pasauliui kaip reikia šlovinti Spalio evoliuciją

Vakar pasaulis pažymėjo 101-asias Spalio socialistinės revoliucijos Rusijoje metines. Šiais metais ji ir toliau švenčia revoliucijos šimtmetį, kuri vyko daugelyje pasaulio žemynų ir tai buvo naujas patvirtinimas šio istorinio įvykio svarbai, jo principų išsaugojimui ir lyderių genialumui. Tai ypač pasakytina apie Leniną, kuris savo revoliucinio žygdarbio ir kovos dvasios istoriniu momentu dėka, sugebėjo kūrybiškai atrasti tinkamos strategijos ir taktikos derinį, rašo Irako portalas Tareek Al Shaab.

Spalio revoliucija tapo pačiu svarbiausiu XX amžiaus įvykiu, sukeldama ekonominius, politinius ir socialinius pakitimus į Tarybų Sąjungos ir viso pasaulio tautų gyvenimus, o taip pat iškovojo nesuskaičiuojamą daugybę pasiekimų skendinčių priespaudoje pasaulio tautų atžvilgiu, kairiojo judėjimo visumoje ir komunizmo atskirai paėmus.

Revoliucija startavo pirmąjį eksperimentą kuriant socializmą pagal marksistinį požiūrį ir sugebėjo pasiekti daugelį pasiekimų. Nežiūrint į tai, jog šis bandymas nebuvo užbaigtas, šiandien jis iš savęs teikia neišsemiamą pamokų ir paaiškinimų šaltinį, būtiną sukilti ir tęsti kovą už žmogaus išlaisvinimą.

Kapitalizmas – tai ne istorijos pabaiga, kaip tvirtina jo intelektualusis ir informacinis aparatai. Jo agresija išaugo po Tarybų Sąjungos griūties, kartu su ja padidėjo karų skaičius, o žmonijos problemos pagilėjo, skatinamos skurdo, persekiojimų ir tiesiogine pasaulio tautų kolonizacija.

Šiandienė kova prieš kapitalizmą ir socialistinės, susietos su demokratija alternatyvos sukūrimas, įgijo dar didesnę svarbą.

Spalio revoliucijos šventimas mūsų šiandienės realybėje – tai rimtas siekis pagilinti permainų ir reformų programos viziją, ir padėti nacionalinių, taikių jėgų, demokratijos ir progreso pajėgų suartėjimui, siekiant sukurti vieningą federalinį demokratišką Iraką.

Šlovė Spalio revoliucijai per eilines jos metines!

Šlovė ir amžina atmintis visiems kankiniams žmonijos istorijoje.