Jau seniai vyrų demaskuotos moteriškos manipuliacijos

Autorius: ŠeimaIrNamai.eu Šaltinis: http://seimairnamai.eu/jau-sen... 2018-11-23 09:52:08, skaitė 560, komentavo 0

Jau seniai vyrų demaskuotos moteriškos manipuliacijos

Moteriškos manipuliacijos – tai būdas išmušti tai, ko moteriai reikia ar norisi: dėmesio, dovanų, poelgių, pritarimo ir t.t. Naivu būtų manyti, kad per ilgą žmonijos istoriją vyrams nepavyko demaskuoti gražiosios lyties atstovių „gudrybių“. Aptarsime manipuliacijas, kurias vyrai puikiausiai perkanda… ir vis tiek užkimba.

Ašaros. Akivaizdu, kad ne visada tie kriokliai, kurie liejasi iš gražių akyčių, reiškia nuoširdžius jausmus. Mergaitės išmoksta tokių triukų dar vaikystėje: paleido dūdas, tėčio širdis suminkštėjo ir jis jau lekia pirkti naujos lėlės. Tėtis puikiausiai supranta, kad mažoji gudrauja, tačiau tenkina įgeidžius, kadangi nežino, kaip kitaip galima būtų išdžiovinti tas nelemtas ašaras.

Vyrus labai baugina moterų ašaros. Ir erzina. Dėl to jie galiausiai padaro, ko moteriai prireikė. Gaila, bet taip darančios damos nesupranta, jog ką tik išlupo pirmąjį akmenį iš tos dar ką tik buvusios tvirtos ir nepajudinamos mūro sienos, kurią mes vadiname „tvirtais, savitarpio supratimu pagrįstais santykiais“.

„Šitie draugai tau daro blogą įtaką“. Būtent su tokiu padažu moteris pateikia troškimą pasisavinti partnerį, praktiškai įkalinti jį namuose, neleidžiant matytis su šeimai nepriklausančiais žmonėmis. Ypač, jeigu draugai neturi antrų pusių ir gali „išmokyti“ ko nors negero. Maža kas gali nutikti vyrui – dar ims ir prisimins, kaip buvo gera laisvam ir neįkalintam! Ir vyras, žinoma, labai greitai tai prisimena. Tik kaltas ne draugas, o pati kalėjimo prižiūrėtoja.

Dresūra. Kai kurioms moteriškėms atrodo, kad vyrus reikia auklėti. Naudotis pyrago ir rimbo metodu. Jeigu elgiasi gerai – še tau pyragą. Pasielgei negerai – prasideda naktiniai galvos skausmai, PMS ir kitas gėris. Juokingiausia, kad šito metodo gerbėjoms kažkaip išgaruoja iš galvos faktas, jog moterų aplinkui yra labai daug, ir dauguma tų aplinkinių yra žymiai simpatiškesnės už „dresiruotoją“. Ar verta stebėtis, kad po tam tikro laiko dresiruotoja lieka tūnoti namuose viena – ir su rimbu, ir su pyragais?

Pavydas. Kartais žmoną gali papiktinti, iki širdies gelmių sukrėsti jūsų žvilgsnis į „tą blondinę“. Iš tikrųjų jūs užsižiūrėjote į reklaminį skydą apie nuolaidas padangoms, kurio fone ta mergina stovėjo, tačiau paaiškinimai niekam neįdomūs, teks laukti pelnytos bausmės.

Nuoskaudos ir pykčiai. Moteris per kelias minutes pati sumąsto, išplėtoja savo galvelėje kažkokį siužetą ir užbaigia jį tokiu pritrenkiančiu finalu, nuo kurio jus ištinka tikras šokas. Kaip tame anekdote: „Kol skutausi vonioje, žmona kažko paklausė, pati sau atsakė, pati su savimi susibarė ir iš vonios išėjau jau išsiskyręs“. Galima bandyti ginčytis su tomis jos fantazijomis, tačiau kur kas paprasčiau – nesipriešinti. Juolab, kad suprantate, jog visas šis cirkas – tai tik kaulijimas skirti dėmesio. Na, nemoka ji kitaip, paprastai, žmoniškai… Kai kurios moterys, tiesa, eina dar toliau – gali apsimesti apalpusios, smarkiai susirgti ir panašiai. Priklauso nuo talentų ir fantazijos.

Flirtas su kitais. Nerimtas, šiaip, kad pakutentų jums nervus ir primintų, jog yra begalė pretendentų į jos ranką ir širdį. Kartais, tiesa, gali ir įsijausti, bet vis tiek nenustos teisintis, kaipgi kitaip? Dėl visko visada kaltas vyras. O moteriai net į galvą nešauna prisiminti, kad šitą vyrą šiaip jau ji pati kažkada išsirinko. O jeigu ir prisimins, tai vis tiek bus kaltas tik vyras ir niekas daugiau. O ji paprasčiausiai suklydo, naivi vargšelė, atidžiau neįsižiūrėjo, jis labai sumaniai maskavosi, bjaurybė…

Vaikai. Apeliavimas į sąžinę, nesibaigiantys priekaištai ir dar daugybė instrumentų, kuriuos pasitelkia į darbą ne pačios protingiausios gražiosios lyties atstovės, kad gautų, ko užsimanė. Įdomiausia, kad tokiose situacijose jos visiškai nuoširdžiai laiko save absoliučiai teisiomis. Vargu ar galima nusiristi žemiau už moterį, kuri manipuliuoja vaikais. Kuo kaltas vaikas, kad jo mamai nesiklosto asmeninis gyvenimas? Tokios manipuliacijos peržengia paskutinę gėrio ir blogio ribą ir neturi nieko bendro nei su tikrąją motinyste, nei apskritai su žmoniškumu. Kad ir kuo baigsis jos cirkai ir santykiai su vyru, visais atvejais labiausiai nukenčia vaikas.

„Aš išeinu“. Kas verčia vyrus sulaikyti tarpduryje tokias „išeinančias“ – galva neišneša. Kaip taisyklė, prieš pradėdamos tokias manipuliacijas, jos jau susikrauna daiktus ir netgi duris atsidaro. Bet išeiti neskuba. Vietoje to pradeda karštligiškai kurti vis naujus ir naujus būdus praplauti jums smegenis.

Kaip nuo viso šito gintis?

Svarbiausia – ramybė ir pasitikėjimas. Nemekenk kaip veršelis. Netenkink kaprizų vien tam, kad atsikabintų ir paliktų ramybėje. Neatsikabins. Gink savo nuomonę ir principus. Kitaip moteris ir toliau tampys tave kaip lėlę už siūlelių.

Yra ir rūstesnė strategija:

Ignoruok. Išklausyk, bet nereaguok. Visos tos kosminio masto problemos, dėl kurių ji triukšmauja, iš tikrųjų tėra įprastos kiekvienai šeimai gyvenimiškos smulkmenos. Paaiškink jai tai ir nuramink.

Pakeisk pokalbio temą. Leisk suprasti, kad jos manipuliacija nesuveikė. Neužkibai.

Pasinaudok ir neverbaliniu bendravimu. Žvelk tiesiai jai į akis, nesikūprink, nenuleisk galvos, tarsi nusikaltęs vargšelis. Tai šiek tiek sulėtins jos isterijos apsisukimus.

Aktyvi strategija:

Atvirai išklok, kad štai šitų konkrečių jos kaprizų nepildysi. Ir pareikalauk, kad liautųsi pagaliau šitaip su tavimi elgtis. Uždavinėk teisingus klausimus: ko ji iš tavęs realiai nori ir pan. Arba ji atsitrauks, arba atvirai išdėstys prašymą. Sutaupysi ir laiko, ir nervų.

Išmok pagaliau pasakyti žodį „Ne!“

Išmokęs atpažinti manipuliacijas, galėsi lengvai jas apeiti. Tuo pat tai labai geras būdas geriau suprasti, ko realiai norisi tavo moteriai. Vadinasi, dabar ir be manipuliacijų galėsi tai duoti. Jei tenka gintis – tvirtai laikykis savo pozicijos ir būtinai argumentuok sprendimus.

Šaltinis