Už tyrimą, ar reikia Klaipėdai tramvajaus, beveik pusę milijono eurų ištaškę liberalai „sužinojo“, kad jo nereikia

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/uz-t... 2020-02-19 03:41:00, skaitė 935, komentavo 1

Už tyrimą, ar reikia Klaipėdai tramvajaus, beveik pusę milijono eurų ištaškę liberalai „sužinojo“, kad jo nereikia

Šia džiugia klaipėdiečiams ir visai Lietuvai naujiena savo Facebook paskyroje pasidalino žurnalistas Vygandas Trainys

„Už tyrimą, ar reikia tramvajaus beveik pusę milijono eurų ištaškę ir sužinoję, kad visgi jo nereikia, Klaipėdos politikai neturėtų tuo apsiriboti – galima užsakyti naujas studijas, ar uostamiesčiui praverstų povandeninių laivų bazė, „Formulės 1” trasa, o galbūt net kosminė stotis. Smagu papyškinti į orą ES eurus, ypač kai nuo kitų metelių greičiausiai iš europinių kranelių tekės ketvirtadaliu silpnesnė srovė. Pasitaškykime, kol galime, o po mūsų nors ir tvanas.

Trečiame pagal dydį Lietuvos mieste (ir ne tik jame), pasirodo, katastrofiškai trūksta blaiviai mąstančių politikų ir valdininkų, valdiškose gūžtose įsitaisiusių transporto specialistų, kurie patys pasuktų galvas, pasinagrinėtų planus, brėžinius, atstumus, pasiaškintų ar šis užmojis nekvepia „Vasiukų“ projektu.

Ne, reikia skelbti brangius konkursus, samdyti firmą „Civitta“, mokėti jai 461 tūkst. eurų, kuriuos buvo galima išleisti protingai ir naudingai.

Stebiuosi, kodėl toks neracionalus konkursas neužkliuvo nei Viešųjų pirkimų tarnybai, nei viešąjį interesą turintiems ginti prokurorams, nei kitoms institucijoms.

Niekam tai nekliūva ir dabar, nors teisėsaugai vertėtų patikrinti, kas konkrečiai padaryta, ar tramvajaus studijos darbai, jų įkainiai nesikerta su sveiku protu. Galbūt pas kažką pavyktų aptikti šlamančių ir šiugždančių daiktų prikimštas degtinės dėžutes ar bent jau vokelius.

Klaipėdos valdžiai, pradedant eiliniais nevykusio „tramvajaus projekto“ vykdytojais ir baigiant jau trečią kadenciją pareigas einančiu meru Vytautu Grubliausku, ne pro šalį būtų taip pasitaškyti asmeninėmis lėšomis, pavyzdžiui, užsakyti tyrimą, ar jų nuosavuose sklypuose reikalingas koks nors garažų kompleksas, karuselių parkas ir už šiuos tyrimukus sumokėti bent po keliasdešimt tūkstančių eurų.

Bet jie, kai kalbama apie asmeninį gerbūvį, juk nekvaili, taip nepasielgs. Užtat visuomenę kvailinti ir melžti galima.

Sakau ir sakysiu, kad kol nebus sugriežtinti įstatymai ir už šiurkštų aplaidumą, neūkiškumą, nekompetenciją valdininkai pilnai neatsakys savo pinigine ir karjera, vežimas nejudės iš vietos. Toliau bus taškomas, vagiamas iždas, o paskui karštligiškai ieškoma lėšų būtiniausiems poreikiams.“

BV inf.