Povilas Gylys: I.Šimonytė ir dvaro politinis iliuzionizmas

Autorius: Povilas Gylys Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2020-03-04 11:24:00, skaitė 815, komentavo 20

Povilas Gylys: I.Šimonytė ir dvaro politinis iliuzionizmas

Profesorius, politekonomas Povilas Gylys savo feisbuko paskyroje komentuoja TS-LKD sprendimą - Lietuvos krikščionių demokratų partijos sąrašą Seimo rinkimuose ves nepartinė Ingrida Šimonytė: 

„Ponia Ingrida , kuri žinoma kaip aktyvus Snoro banko bankroto ir auksinio skolinimosi už „auksines“, vos ne 10 proc. palūkanas, istorijų dalyvis, eina į rinkimus PIRMU NUMERIU. Paprastai tokiais žmonėmis domisi teisėsauga, bet prokurorai pas mus dvaro žmonių nuodėmių nemato, o partija kelia tokį žmogų į politinį Olimpą.

Kitas nacionalinis lietuviškos politikos ypatumas - akivaizdi liberalė į rinkimus ves save patriotais, konservatoriais ir krikščionimis vadinančios politinės jėgos rinkiminį sąrašą. Kitur tai vadinama politiniu iliuzionizmu - liberalė bus pateikta visuomenei kaip konservatorė ir krikščionė. Pas mus dvaro žiniasklaida, politologija ir t.t. to nepastebės. Dvaras bandys nutylėti ir aukščiau minėtus ekonominius I. Šimonytės nuotykius.

Ir dar viena landsbergiečių sprendimo įdomybė - į rinkimus partiją ves NEPARTINIS žmogus. Brandžios demokratijos šalyje tai - sunkiai įsivaizduojamas dalykas. Anūkas lyderio naštos nepatempia, geros reputacijos žmonių partijoje nerasta.“