Melagingos žinios: „15min“ žurnalistas Vilius Petkauskas ir vėl skleidžia melą

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/mela... 2020-03-04 11:16:00, skaitė 925, komentavo 1

Melagingos žinios: „15min“ žurnalistas Vilius Petkauskas ir vėl skleidžia melą

Melagingomis žiniomis garsėjantis ir „Facebook“ socialiniam tinklui skundžiantis straipsnius 15min žurnalistas Vilius Petkauskas ir vėl apsimelavo

Šį kartą Estijos oligarchui priklausančiame portale, „nepriklausomas“ žurnalistas kartoja pasenusią mantrą ir skleidžia melą apie tinklalapį bukimevieningi.lt:

Vilius Petkauskas: Su tinklalapiu bukimevieningi.lt susijusi to paties pavadinimo viešoji įstaiga pagarsėjo 2014 m., kai portale buvo pradėti rinkti parašai peticijoms dėl Latvijos ir Klaipėdos krašto prijungimo prie Rusijos federacijos.

Pareiškiame, kad bukimevieningi.lt nėra susijusi su jokia vieša įstaiga! Taip pat pareiškiame, kad bukimevieningi.lt niekada nerinko parašų dėl Latvijos ir Klaipėdos krašto prijungimo prie Rusijos federacijos! Tai yra visiškas žurnalistų paskleistas melas ir visuomenės klaidinimas.

Taip pat Vilius Petkauskas bando visuomenei pateikti, kad Vaidas Lekstutis pasirašinėja Vaido Žemaičio vardu. „bukimevieningi.lt tinklalapio tekstų ir vaizdo įrašų autorius Vaidas Lekstutis, dažnai pasirašantis Vaido Žemaičio vardu.“

Pareiškiame, kad: Vaidas Žemaitis Lekstutis turi du oficialius vardus.

Vilius Petkauskas primena, kad: „2016 m. Valstybės saugumo departamentas (VSD) V. Lekstučio koordinuojamą sambūrį „Būkime vieningi“ įvardijo kaip palankų Rusijai.“

2018 metais, pagal prof. S. Tomo skundą, Jungtinių Tautų Žmogaus teisių komitetas (JTŽTK) paskelbė 2016 metų Valstybės saugumo departamento Grėsmių nacionaliniam saugumui sąrašą prieštaraujančiu minties laisvei ir įpareigojo jį panaikinti. Į šį sąrašą yra įtrauktos naujienų agentūros “Laisvas laikraštis”, Ekspertai.eu, “Lietuvos diena”,“ Būkime vieningi“ Audrius Nakas, Zigmas Vaišvila, Rolandas Paulauskas, Rafaelis Muksinovas, Renata Cytacka ir kiti.

Dėl šių melagingų ir klaidinančių Viliaus Petkausko publikacijų artimiausiu laiku bus kreiptasi į teisėsaugą ir į Tarptautinio faktų tikrinimo tinklo (International Fact Checking Network – IFCN) organizaciją.

Tinklalapio administratorius Egidijus Paulauskas