Klaipėdoje iš ligoninės pabėgo vyras, kuriam įtartas COVID-19

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/society... 2020-03-15 12:45:00, skaitė 845, komentavo 0

Klaipėdoje iš ligoninės pabėgo vyras, kuriam įtartas COVID-19

Policijos duomenimis, iš pradžių vyras pats išsikvietė medikus ir buvo nugabentas į gydymo įstaigą, tačiau vėliau savavališkai iš jos pasišalino

VILNIUS, kovo 15 — Sputnik. Šeštadienį, kovo 14 dieną, uostamiesčio pareigūnams pranešta, jog iš ligoninės Klaipėdoje, savavališkai pasišalino 1988 metais gimęs vyras, kuriam pagal pirminius požymius medikai įtarė galimą Koronos virusą COVID-19, rašoma Klaipėdos policijos pranešime žiniasklaidai.

Turimais duomenimis iš pradžių vyras pats išsikvietė medikus ir GMP buvo nugabentas į gydymo įstaigą, tačiau vėliau savavališkai iš jos pasišalino taip sukeldamas grėsmę kitiems asmenims užsikrėsti pavojinga liga. Netrukus vyras rastas savo namuose, jis perduotas medikams.

Klaipėdos apskrities VPK pareigūnai dėl šio įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal LR BK 277 str. 2 dalį — asmuo, kuris būdamas medicinos įstaigos informuotas apie savo ligą ir įspėtas dėl apsaugos priemonių, kurių jis privalo laikytis bendraudamas su žmonėmis, sukėlė pavojų kitam asmeniui užsikrėsti pavojinga infekcine liga, gali būti baudžiamas viešaisiais darbais, bauda, laisvės apribojimu ar areštu.

Policija primena, jog pandemijos metu visuomenė privalo griežtai laikytis medikų ir vyriausybės nurodymų ir apribojimų. Už grėsmės visuomenei kėlimą bus taikoma įstatymų numatyta atsakomybė.

Vakar ministras pirmininkas Saulius Skvernelis, paskelbęs apie karantiną visoje šalies teritorijoje, įspėjo, kad nuo pirmadienio įsigaliojus karantinui, visiems, kurie nepaisys valdžios įvedamų nurodymų, grės baudžiamoji atsakomybė.

Komentuodamas pabėgusio vyro atvejį, premjeras pažymėjo, kad saviizoliacija jau nebėra, įsigaliojus karantinui tai taps privalomu nurodymu.

Atsižvelgiant į situaciją dėl koronaviruso plitimo, Vyriausybė kovo 14  dieną neeiliniame posėdyje nutarė paskelbti karantiną visoje Lietuvos teritorijoje.  Karantino režimo trukmė — nuo kovo 16 dienos 00:00 iki kovo 30 dienos 24:00.

Šiuo metu Lietuvoje užfiksuoti devyni koronaviruso infekcijos atvejai. Visi jie yra įvežtiniai, žmonės izoliuoti, o pirmoji užsikrėtusi šiaulietė jau pasveaiko ir paleista namo.

Koronavirusas Europos šalyse
Koronavirusas Europos šalyse