Būsima Lietuvos premjerė: dabar – tas atvejis, kai geriau, kaip sako rusai, perebdet’ nei nedobdet

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/busima... 2020-03-20 07:37:00, skaitė 1115, komentavo 9

Būsima Lietuvos premjerė: dabar – tas atvejis, kai geriau, kaip sako rusai, perebdet’ nei nedobdet

I. Šimonytė (dešinėje), Anūko žmona milijonierė A. Landsbergienė (kairėje). Nuotr. facebook.com

Žmonių (Landsbergių-Šimonytės) partijos Seimo rinkimų sąrašo lyderė Ingrida Šimonytė mano, kad ES, nusisukusi nuo pagalbos kovoje su pandemija prašiusios Italijos, parodė, ko verti gražūs žodžiai apie solidarumą.

„ES gebėjimai reaguoti į krizę – ir solidarumas taip pat – deja, dažnai nuvilia. Retorikos aspektu solidarumas pasireiškia lengviau, bet kai reikia įgyvendinti skelbiamas vertybes, atsiranda daug interesų nesuderinimo, biurokratinio nepaslankumo, kitų problemų. Blogiausia tai, kad už tokio nepaslankumo yra gyvybės – nesvarbu, ar karo pabėgėlių, ar Italijos senolių ir medikų“, - pasakė I. Šimonytė.

Atsakydama į klausimą ar atsargumas, viską uždarant, nėra perteklinis, politikė teigia, kad „šiuo atveju reiktų pasikliauti medikų vertinimu“.

„Nė vienas politikas – bent jau vyriausybėje – turbūt nėra virusologas ar epidemiologas su ryškia tų sričių profesine karjera. Ir dabar – tas atvejis, kai geriau, kaip sako rusai, perebdet’ nei nedobdet’“, - nurodė Landsbergių lyderė.

Taip pat moteris nurodė. kad galėtų imtis Vyriausybės vadovės atsakomybės. Apie tai skelbiama nepriklauomo Žmonių (Landsbergių-Šimonytės) partijos portalo publikacijoje „Ingrida Šimonytė: galėčiau imtis vyriausybės vadovės atsakomybės“.

Ekspertai.eu taip pat primena, kad jei Lietuvos rinkėjams būtų užtekę proto ir 2016 m. Seimo rinkimus būtų rinkimus laimėję Žmonių partija, tuomet, pasak Žmonių partijos, būtų didėję atlyginimai ir pensijos, išvykusieji būtų sugrįžę, eksportas būtų augęs, būtų suklestėję regionai, Lietuva būtų ėjus sėkmingų valstybių keliu, būtų nebenykę kaimai ir miesteliai, kiekvienas norintis būtų gavęs gerą išsilavinimą, būtų sukurta galimybė dirbti ir užsidirbti visoje Lietuvoje, būtų užtikrintas ekonomikos augimas, būtų sukurta europietiška gerovė ir t.t.

Deja, prieš ketverius metus Lietuvos piliečiai Žmonių partijos teiktomis galimybėmis nepasinaudojo, tad kaltinti tegali patys save.

Ekspertai.eu taip pat primena, kad Lietuvos politikos mokslininkai primygtinai prašo nesityčioti iš Žmonių partijos ir jų nuolatos atnaujinamų šalies gelbėjimo programų (apie tai skelbėme publikacijoje „Politikos mokslininkas ragina baigti tyčiotis iš ant 15-17 proc. plūduriuojančios Žmonių partijos“).