Lietuvai smūgis žemiau juosmens

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/lietuv... 2020-03-20 18:17:00, skaitė 1251, komentavo 11

Lietuvai smūgis žemiau juosmens

Grėsmių Lietuvos nacionaliniam saugumui Rusijos ir Kinijos lyderiai

Valstybės saugumo departamentas (VSD) Kiniją (kaip ir Rusiją) yra paskelbęs grėsme Lietuvos nacionaliniui saugumui (su dokumentu galima susipažinti ČIA).

Kaip pamename, Lietuvos politikos mokslininkai ir analizių analitikai šią naujieną uoliai komentavo ir gyrė saugumiečius, o nepriklausoma žiniasklaida tokiomis ir panašiomis gausiomis antraštėmis trimitavo Lietuvos piliečiams apie didžiulę naujojo Lietuvo priešo grėsmę:

„Rusija išlieka didžiausia grėsme Lietuvai, bet ribas jau peržengė ir kinai“,

„Kinijos grėsmės įvardinimas reikalauja imtis skubių veiksmų“,

„Lietuva ir Europa atsibunda: grėsmės šešėlis iš Kinijos matomas vis labiau“,

„Huawei“ telefonais naudojasi ir Seimo nariai: įvardija kaip galimą grėsmę nacionaliniam saugumui“ ir t.t. ir pan.

Ir štai, kovo 19 d. valstybinis transliuotojas pranešė, kad ši grėsmė, „nuo koronaviruso atsigaunanti Kinija įvairioms šalims siunčia milijonines medicininių kaukių siuntas, viruso nustatymo priemonių, į infekcijos židinius keliauja ir kinų ekspertų komandos“.

„LRT TELEVIZIJAI Lietuvos ambasadorė Kinijoje Ina Marčiulionytė teigia, kad Kinija pagalbą siunčia nukentėjusioms valstybėms, kurioms trūksta priemonių“, - informuojama publikacijoje „Iš Kinijos į Lietuvą atkeliauja medicininės priemonės: ambasadorė pastebi, kad tokias siuntas išsiųsti vis sunkiau“.

Pasak ambasadorės, „dabar Kinijos gamyklos dirba visu pajėgumu, pavyzdžiui, pora gamyklų Pekine per dieną pagamina po 0,5 milijonų kaukių, tai Kinija dabar jau pajėgi aprūpinti Europos Sąjungos valstybes ir kitas valstybes, kurioms tų kaukių reikia“.

Jos teigimu, Lietuva iš Kinijos perka daug šaliai pandemijos metu reikalingų medicininių priemonių, kurių kiekis, anot jos, yra labai didelis. Priemonės, jei nebus didesnių nesklandumų, Lietuvą turėtų pasiekti kitą savaitę.

„Lietuvą pasieks parama, kurioje bus pirštinės, medicininės kaukės“, - patikino ambasadorė.

ekspertai.eu_komentaras3-07.png

Trūksta žodžių. Kaip mes, turtingos ir demokratinės Europos Sąjungos bendrijos narė, kuriai Kinija yra grėsmė mūsų šalies nacionaliniam saugumui, iš viso galime taip žemintis ir priimti pagalbą iš komunistinio-diktatūrinio režimo?

Tai jei mums paramą dar pradės tiekti ir kita nacionalinė grėsmė, vis labiau agresyvėjanti teroristinė Rusija, taigi ir nuleidę akis tokią paramą priimsime?

Tai smūgis mūsų valstybei žemiau juosmens, tai didelė didelė gėda, tiesiog koronaviruso spjūvis Lietuvai į pravertą burną.