Po Lukašenkos pasisakymo, Nausėda išreiškė nepasitikėjimą Lukašenka ir Baltarusijos duomenimis apie koronavirusą

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/po-l... 2020-04-02 08:46:00, skaitė 676, komentavo 4

Po Lukašenkos pasisakymo, Nausėda išreiškė nepasitikėjimą Lukašenka ir Baltarusijos duomenimis apie koronavirusą

Gitanas Nausėda teigia kad, Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka šiek tiek bravūriškai vertina situaciją savo šalyje

Bravūriškas – (plg. bravūra) – drąsus, narsus, nenugalimas.

Oficialia Baltarusijos informacija apie koronavirusą pasitikėti negalima, nes padėtis kaimyninėje šalyje yra daug blogesnė, trečiadienį pareiškė Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda.

„Mes negalime pasitikėti ta informacija, kurią oficialiai gauname iš Baltarusijos, nes aš matau, kad Baltarusijos vadovas šiek tiek bravūriškai vertina situaciją“, – teigė Nausėda

Pasak jo, labai galimas dalykas, kad tikroji statistika yra gerokai blogesnė, nes Lietuva žino apie „tam tikrus židinius Baltarusijos teritorijoje ir mirties atvejus, kurie yra fiksuojami“.

Antradienį vykusiame Seimo Užsienio reikalų komiteto posėdyje užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius teigė, kad padėtis Baltarusijoje yra nepalanki, todėl Lietuva svarsto galimybę riboti skrydžius tarp šių šalių sostinių.

„Manau, kad pono Linkevičiaus pastaba yra visiškai savalaikė ir jeigu tikrai ta rizika yra apčiuopiama, mes turime apriboti bet kokius kontaktus su šalimi, kuri šiuo metu šiek tiek pernelyg atsipalaidavusi vertina koronaviruso protrūkį ir galimas dalykas, dėl to susilauks skaudžių pasekmių“, – tvirtino Nausėda.

Skrydžius tarp Minsko ir Vilniaus vis dar vykdo Baltarusijos įmonė „Belavia“. Baltarusija yra vienintelė šalis regione, kuri dar neuždarė savo sienų dėl koronaviruso pandemijos.

Baltarusijoje užregistruota daugiau nei 163 COVID-19 atvejų, taip pat dvi mirtys nuo infekcijos. Lietuvoje užsikrėtimo atvejų skaičius viršijo 581.

O gal vertėtų į šią situaciją pasižiūrėti iš kitos pusė. Gal Lietuvai tiesiog gėda prieš Baltarusiją, todėl eilinį kartą vėl naudojamas „Landsbergistinis“ šmeižtas ir propaganda?

Aleksandras Lukašenka visa tai pavadino psichoze

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pareiškė, jeigu jis sustabdytų gamyklas ir uždarytų verslą, nuo to mirtų daugiau žmonių nei nuo koronosviruso. Mes neuždarėme sienų, bet visus atvykusius tikriname, visus iki vieno. Kartais tenka pasitelkti miliciją, KGB, vaizdo kameras ir tt. Spec. tarnybos atliko ir atlieka savo darbą.

Koronavirusas pasibaigs, šita psichozė pasibaigs, o ekonomika pasaulyje sugriuvo. Kam mums sukelti papildomas problemas savo šalyje?

Kai pasibaigs koronavirusas, aš jums papasakosiu labai įdomių dalykų, labai įdomių.. . Du klausimai: Koronavirusas sukurtas virusas ar jis atsirado iš oro? Kam jis reikalingas? Ir sekantis: Mums reikia šitą pergyventi, todėl, kad mes neturime naftos vamzdžio ir nespausdiname dolerių. Amerika sau atsispausdino 2 trilijonus dolerių, o mes to negalime sau leisti – teigia A. Lukašenka.

Pilna Baltarusijos respublikos vadovo Aleksandro Lukašenkos kalba:

SN inf.