Italijoje išskirtas Sars-Cov-2 mutavęs štamas (video)

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2020-04-03 09:55:00, skaitė 988, komentavo 2

Italijoje išskirtas Sars-Cov-2 mutavęs štamas (video)

Mokslininkai paskelbė elektroninio mikroskopo nuotraukas Sars-Cov-2, išskirto Milano ligoninės Sacco di Milano ligoninės laboratorijoje, rašoma Il Giornale.

Milano infekcinėje ligoninėje Sacco di Milano mokslininkai italai Alessia Lai, Annalisa Bergna ir Arianna Gabrieli ir lenkas Maciej Tarkowski izoliavo ir nufotografavo Sars-Cov-2 Lombardijos viruso štamą.

Tam, kad izoliuoti virusą, buvo tirti keturi pacientai iš Codogno: „Mes pajėgėme išskirti labai giminingą virusą, labai tarpusavyje panašų, bet turintį vystymosi skirtumų pas kiekvieną pacientą“, paaiškino spaudos konferencijoje Lombardijos regiono viceprezidentas Fabrizio Sala.

Koronavirusas jau buvo izoliuotas Romos Spallanzani klinikoje, bet šis kamienas buvo kinietiškas, paimtas iš pirmųjų dviejų Italijoje užsikrėtusių pacientų: tai buvo du sutuoktiniai kiniečiai. Dabar išskirtas štamas yra šio štamo mutantas. Gautos nuotraukos leidžia stebėti skirtumus. Elektroninėse nuotraukose matoma, kad Vero E6 ląstelėse buvo stebimos koronavirusą charakterizuojančios tipiškos glikoproteinų struktūros.

Italijos sveikatos apsaugos ministras Roberto Speranza pranešė, kad Kinijos mokslininkai išskyrė koronaviruso štamą dar prieš dešimt dienų, bet nesuteikė jo kitoms valstybėms. Ministro žodžiais atradimas leis ištirti susirgimo mechanizmą, sukurti gydymo metodus ir baigti vakcinos kūrimą.

https://youtu.be/mR4yo6DylHk

Nuorodos:

https://www.ilgiornale.it/news/milano/laboratorio-milano-foto-virus-lombardo-1849218.html

https://russian.rt.com/inotv/2020-02-03/Euronews-italyanskie-uchyonie-videlili-shtamm