Kodėl lietuviai turi kariauti už Ukrainą?

Autorius: Andrius Martinkus Šaltinis: https://ekspertai.eu/kodel-lie... 2023-06-23 22:40:00, skaitė 590, komentavo 12

Kodėl lietuviai turi kariauti už Ukrainą?

Tai labai svarbus filosofinis klausimas, panašus į Hamleto (Šekspyro) klausimą „būti ar nebūti“ arba į Albero Kamiu (Albert Camus) klausimą „gyventi ar nusižudyti“.

Į šitą klausimą turi atsakyti kiekvienas Lietuvos vyras ir kiekviena Lietuvos moteris. Ir priimti sprendimą. Žūti ar nežūti už Ukrainą? Nes taip problemą formuluoja Lietuvos valdžia. Nes Lietuvos valdžia sako, kad Ukraina kariauja „už mus visus“. Tai reiškia – už kiekvieną Lietuvos vyrą ir moterį.

Jeigu Lietuvos valdžia yra teisi, aš – Lietuvos vyras – turėčiau eiti kariauti už Ukrainą. Arba bent jau turėčiau būti pasiruošęs atiduoti savo gyvybę, kai Ukrainos karas ateis į Lietuvą.

Bet ką daryti, jei aš manau, jog Lietuvos valdžia meluoja? Ką daryti, jei mano sąžinė sako, kad Ukraina nekariauja už mane? Ką daryti, jei mano sąžinė sako, kad Ukraina nekariauja už mano šeimą? Ką daryti, jei mano sąžinė sako, kad Ukraina nekariauja už Lietuvą?

Ką daryti, jei mano sąžinė sako, kad Ukraina kariauja už pasaulio tvarką, kurioje Lietuva per tris „nepriklausomybės“ dešimtmečius nunyko nuo 3,7 iki 2,8 milijono žmonių"?

Ką daryti, jei mano sąžinė sako, kad Ukraina kariauja už pasaulio tvarką, kurioje „po šimto metų Lietuva išnyks“, kaip pasakė didelė Vytauto Landsbergio gerbėja Nijolė Oželytė?

Aš esu lietuvis. Aš nenoriu kariauti už pasaulio tvarką, kurioje Lietuva yra naikinama. Aš nenoriu kariauti už Ukrainą, kuri kariauja už pasaulio tvarką, kurioje Lietuva yra naikinama.

Būti ar nebūti?

Nusižudyti – kaip to nori Lietuvos režimas – ar gyventi?

Bet gyventi reiškia – nužudyti Lietuvos režimą.

Tai iš tiesų yra didelis filosofinis klausimas.