Pilnas Rusijos Federacijos Prezidento kreipimosi dėl Prigožino bandymo surengti ginkluotą maištą, tekstas

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-06-24 19:22:00, skaitė 478, komentavo 12

Pilnas Rusijos Federacijos Prezidento kreipimosi dėl Prigožino bandymo surengti ginkluotą maištą, tekstas

Pilnas Rusijos Federacijos Prezidento kreipimosi dėl Prigožino bandymo surengti ginkluotą maištą, tekstas

 

Kreipiuosi į Rusijos piliečius, į ginkluotųjų pajėgų, teisėsaugos institucijų ir specialiųjų tarnybų darbuotojus, į karius ir vadus, kurie dabar kovoja savo kovinėse pozicijose, atremia priešo atakas, daro tai didvyriškai. Žinau, kad vakar vakare dar kartą kalbėjausi su vadais visomis fronto kryptimis. Taip pat kreipiuosi į tuos, kurie dėl apgaulės ar grasinimų buvo įtraukti į nusikalstamą avantiūrą ir nustumti į sunkaus nusikaltimo – ginkluoto maišto – kelią.

 

Rusija šiandien kovoja dėl savo ateities. Atremia neonacių ir jų šeimininkų agresiją. Iš tikrųjų visa Vakarų karinė, ekonominė, informacinė mašina yra nukreipta prieš mus. Mes kovojame už savo žmonių gyvybes ir saugumą. Už mūsų suverenitetą ir nepriklausomybę. Už teisę būti ir likti Rusija – valstybe su tūkstančio metų istorija. Šiam mūšiui, kai sprendžiamas mūsų žmonių likimas, reikia visų jėgų vienybės. Vienybė, santarvė ir atsakomybė. Kai viską, kas mus silpnina, reikia mesti į šalį. Bet koks ginčas, kurį mūsų išorės priešai gali panaudoti ir naudoja, kad pakenktų mums iš vidaus. Ir todėl veiksmai, skaldantys mūsų vienybę, iš tikrųjų yra atsimetimas nuo savo tautos. Ir kovos draugų, kurie dabar kovoja fronte, išdavystė. Tai dūris mūsų šaliai ir žmonėms į nugarą. Būtent toks smūgis Rusijai buvo smogtas 1917 m., kai šalis kariavo Pirmąjame pasauliniame kare, tačiau iš jos buvo pavogta pergalė. Intrigos, kivirčai, politikavimas už kariuomenės ir žmonių nugarų virto didžiausiu sukrėtimu, kariuomenės sunaikinimu ir valstybės žlugimu, didžiulių teritorijų praradimu. Galutinis rezultatas buvo pilietinio karo tragedija. Rusai žudė rusus, broliai – brolius. Ir visokie politiniai avantiūristai išgaudavo savanaudiškų naudų, o šalį skaldžiusios svetimos jėgos ją draskė. Neleisime tam pasikartoti, saugosime ir savo žmones, ir savo valstybingumą nuo bet kokių grėsmių. Įskaitant ir nuo vidinės išdavystės. Ir tai, su kuo mes susiduriame, yra išdavystė. Nepaprastos ambicijos ir asmeniniai interesai vedė į išdavystę. Išduoti mūsų šalį, žmones ir priežastį, dėl kurios kartu su kitais mūsų daliniais, kovojo ir žuvo Vagnerio grupės kovotojai ir vadai. Didvyriai, išlaisvinę Soledarą ir Artiomovską, Donbaso miestus ir miestelius. Jie kovojo ir atidavė savo gyvybes už Novorosiją, už Rusijos pasaulio vienybę. Jų vardą ir šlovę išdavė ir tie, kurie bando organizuoti maištą, stumdami šalį link anarchijos ir brolžudystės.

 

Kartoju, bet kokia vidinis suirutė yra mirtina grėsmė mūsų valstybingumui, mums, kaip tautai. Tai yra smūgis Rusijai, mūsų žmonėms. Ir mūsų veiksmai apsaugoti Tėvynę nuo tokios grėsmės bus griežti. Visi, kurie sąmoningai pasuko išdavystės keliu, rengė ginkluotą maištą, ėjo į šantažo ir teroristinių metodų kelią – patirs neišvengiamą bausmę. Jie atsakys ir prieš įstatymą, ir prieš mūsų tautą. Ginkluotosios pajėgos ir kitos valstybės institucijos gavo reikiamus įsakymus.

 

Maskvoje, Maskvos srityje ir daugelyje kitų regionų dabar įvedamos papildomos antiteroristinės priemonės. Taip pat bus imtasi ryžtingų veiksmų padėčiai Rostove prie Dono stabilizuoti. Ji lieka sudėtinga. Tiesą sakant, civilinės ir karinės valdžios darbas yra blokuojamas.

 

Kaip Rusijos prezidentas ir Vyriausiasis kariuomenės vadas, kaip Rusijos pilietis, darysiu viską, kad apginčiau šalį, apsaugočiau konstitucinę santvarką, gyvybę ir saugumą bei piliečių laisvę.

 

Tas, kuris organizavo ir ruošė karinį maištą, kuris paėmė ginklus prieš savo kovos draugus, išdavė Rusiją ir už tai atsakys.

 

Ir raginu tuos, kurie yra įtraukiami į šį nusikaltimą, nepadaryti lemtingos ir tragiškos klaidos, pasirinkti vienintelį teisingą pasirinkimą – nustoti dalyvauti nusikalstamose veikose.

 

Tikiu, kad išgelbėsime ir apginsime tai, kas mums brangu ir šventa. Ir kartu su Tėvyne įveiksime bet kokius išbandymus, tapsime dar stipresni“.