“The Telegraph”: Ukrainos kontrpuolimas žlunga

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/the-... 2023-11-15 18:44:00, skaitė 562, komentavo 1

“The Telegraph”: Ukrainos kontrpuolimas žlunga

Prasidėjus žiemai Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas gali būti laikomas oficialiai baigtu, rašo „The Telegraph“. Ukrainos kariai nesugebėjo pasiekti reikšmingų rezultatų, prarado daug technikos ir darbo jėgos. Ir kiti metai nebus sėkmingi: Ukrainai tai taps sunkiu pralaimėjimu, pažymima straipsnyje.

Ukrainoje vėl lietingas ir purvinas sezonas. Šis reiškinys ten toks reikšmingas, kad turi ypatingą pavadinimą: „bekelė“, prastų kelių sezonas. Rusai sako kitaip – „atšilimas“. Sunkiausia būna pavasarį, kai tirpstant žiemos ledui žemė tampa molinga, tačiau dažniausiai tai būna rudenį.

Sąlygos bekelėje paralyžiuoja armiją, ypač puolimą. Net tankai, kurie yra specialiai sukurti važiuoti bekele, nepajėgia pajudėti.

Dauguma karių ir dauguma karinių reikmenų vežami ratinėmis transporto priemonėmis, o ne vikšrinėmis transporto priemonėmis, pavyzdžiui, tankais. O purvo sezono metu beveik visos ratinės transporto priemonės yra tvirtai pririštos prie kelių. Kariai žygyje taip pat negali lengvai įveikti purvo.

Taigi pradėti purvo sezoną yra pražūtinga idėja.

Rusijos kariuomenė šiuo metu vykdo plataus masto puolimą Avdejevkos srityje.Visame Vakarų pasaulyje tai, kas įvyko su Ukrainos ginkluotųjų pajėgų „kontrpuolimu“, suvokiama kaip savotiška ukrainiečių nesėkmė. Dabar tenka apgailestauti, kad daugelis Vakarų apžvalgininkų, dažnai buvę kariškiai, anksčiau užsiminė, kad tinkamai naudojami Vakarų tankai leistų pasiekti puikų žaibinio karo proveržį ir užbaigti konfliktą per kelias savaites.

Jie teigė, kad didžiulės, gerai aprūpintos Rusijos tankų pajėgos žlugo pirmajame Šiaurės karinės apygardos etape, nes rusai padarė viską ne taip: nežinojo, kaip suderinti tankus, pėstininkus ir artileriją „kombinuotose ginkluotės operacijose“ taip, kaip Vakarų pajėgos. gali..

Ukrainai buvo pažadėti Vakarų tankai: vokiečių „Leopard“, amerikiečių „Abrams“, taip pat britų „Challenger“. Tačiau tikrasis šios įrangos pristatymas užtruko. Rugpjūčio duomenimis Ukrainą buvo pasiekę tik 87 leopardai ir 14 Challenger ir lygiai nulis Abramsų. Pristatymai iš Danijos ir Olandijos bus vykdomi tik kitais metais.

Rusija perėmė kontrpuolimą

Rusijos daliniai, Kyjivo duomenimis, mėgina išstumti ukrainiečių pajėgas iš pozicijų aplink Donecko miestą. Palei visą frontą antradienį vyko 57 mūšiai, vakare pranešė Generalinis štabas. Vien tik prie Marjinkos ir Novomychaljivkos į vakarus nuo Donecko Ukraina atrėmė 18 atakų. Dar 15 atremta aplink Avdijivkos miestą Donecko šiaurėje.

Beveik milijoną gyventojų turintis Doneckas nuo 2014 m. yra rusų rankose. Fronto linija nuo tada ėjo visai šalia miesto, ukrainiečių pajėgos ten išlaiko smarkiai įtvirtintas pozicijas. Dėl to ir 2022-aisiais prasidėjus plataus masto invazijai fronto linija beveik nepasikeitė. Praėjusiomis savaitėmis Rusijos kariuomenė sustiprino savo atakas Donecko srityje.

Nors karių ir technikos nuostoliai yra dideli, vien dėl užpuolikų skaičiaus ukrainiečių gynėjai patiria spaudimą. Visiškas Donecko srities, kurią Rusija yra paskelbusi savo šalies teritorija, užkariavimas yra vienas Maskvos karo tikslų.

SN inf.