Apeliacinis teismas pas Paleckį į kalėjimą ilgiems metams pasiuntė Kurlianskį, Masiulį ir Gapšį

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/apel... 2023-11-23 05:55:00, skaitė 813, komentavo 8

Apeliacinis teismas pas Paleckį į kalėjimą ilgiems metams pasiuntė Kurlianskį, Masiulį ir Gapšį

Apeliacinis teismas trečiadienį paskelbė teismo sprendimą vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje. Anksčiau išteisinti buvęs koncerno „MG Baltic“ (dabar – „MG Grupė“ kuriai priklauso televizijos kanalas LNK) viceprezidentas Raimondas Kurlianskis, buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis pripažinti kaltais dėl kyšininkavimo.

Buvusiam „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui skirti šešeri metai laisvės atėmimo ir 25 tūkst. eurų bauda, buvusiam Liberalų sąjūdžio lyderiui Eligijui Masiuliui – pusšeštų metų laisvės atėmimo. Darbo partijos atstovas Vytautas Gapšys taip pat pripažintas kaltu, jam skirti ketveri metai ir šeši mėnesiai laisvės atėmimo.

Kaltais pripažinti ir buvęs liberalas Šarūnas Gustainis, jam skirta 25 tūkst. eurų bauda, buvęs Seimo narys Gintaras Steponavičius, jam teismas skyrė 20 tūkst. eurų baudą.

„MG Grupei“, Liberalų sąjūdžiui ir Darbo partijai skirtos atitinkamai milijono, 500 tūkst. ir 400 tūkst. eurų baudos.

Apeliacinio teismo nuosprendis įsiteisėja iš karto, paskelbimo dieną, bet dar gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

„Visi šitie ponai, kurie buvo patraukti kaltinamaisiais, kalbant paprastai, yra nusikaltėliai. O ponas Masiulis, Kurlianskis ir Gapšys yra ne bet koks nusikaltėlis, o sunkus. Jie pripažinti padarę sunkius korupcinio pobūdžio nusikaltimus. Tai ne mano nuomonė, tai jau teisinis faktas žvelgiant nekaltumo prezumpcijos prasme“, – kalbėjo prokuroras.

Raimondas Kurlianskis sakė, kad tokio sprendimo nesitikėjo, tačiau jį reikia vykdyti. Jis sakė kaltės nepripažįstantis „Noriu pabrėžti, kad tai nėra galutinis sprendimas“, – sakė jis, pabrėžęs, kad sprendimą skųs Aukščiausiajam Teismui. Jis sakė, kad jei tik galima, į laisvės atėmimo įstaigą nuvažiuos pats.

SN inf.