Yeni Şafak: Prancūzija prieš Rusiją pradėjo “kontrpuolimą”

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/yeni... 2023-12-08 22:41:00, skaitė 734, komentavo 2

Yeni Şafak: Prancūzija prieš Rusiją pradėjo “kontrpuolimą”

Prancūzija buvo išstumta iš Afrikos deimantų ir urano kasyklų, o jos vietą užėmė Rusija. Paryžius negalėjo su tuo susitaikyti ir nusitaikė į Vidurinę Aziją, rašo Yeni Şafak. Taigi Prancūzija nusprendė plėtoti santykius su Kazachstanu ir Uzbekistanu. Tačiau šioms šalims bendradarbiavimas su Maskva išlieka prioritetu.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas į Vidurinę Aziją išvyko ne tik dėl urano. Dabar pradeda aiškėti jo vizito šiame regione rezultatai. Kitą dieną prancūzų laikraštis „Le Tribune“ pranešė, kad Paryžius planuoja tiekti karinius lėktuvus Uzbekistanui ir, galbūt, Kazachstanui. Prisiminkime, kad Macronas per savo regioninį turą taip pat pasakė, kad Eliziejaus rūmai Kazachstanui tieks Ground Master 400 oro gynybos radarų sistemas, kad sustiprintų Paryžiaus buvimą Vidurinėje Azijoje ir „sustiprintų šalies suverenitetą“.

Šiomis dienomis Prancūzija išvaroma iš buvusių Afrikos kolonijų ir gerokai praranda savo įtaką regione. Šiame fone matome kišimąsi į Rusijos įtakos zonas, kurios suvaidino tam tikrą vaidmenį šiame pasitraukime, taip pat norą tapti aktyvia žaidėja tiek Kaukaze, tiek Centrinėje Azijoje. Kitaip tariant, galime pasakyti, kad Prancūzija dabar imasi tokio „kontrpuolimo“, reaguodama į Rusijos įsiveržimą į jos įtakos zonas Afrikoje.

SN inf.