Bidenas prarado kontrolę: JAV atsargos pulkininką Daniel Davis kalbina Stephen Gardner

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-12-10 19:34:00, skaitė 868, komentavo 9

Bidenas prarado kontrolę: JAV atsargos pulkininką Daniel Davis kalbina Stephen Gardner

"Putinas nėra savižudis" - jis neturi nei priežasties, nei noro kariauti su NATO, interviu Stephenui Gardneriui sakė atsargos pulkininkas Danielis Davisas. Pasak buvusio karininko, viskas, kas rūpi V. Putinui, yra Rusijos suvereniteto ir sienų gynimas. Todėl Vakarų pareigūnų žodžiai, kad V. Putinas nori atkurti SSRS ir ketina užkariauti visą Europą, yra tiesiog absurdiški.

V. Putinas labai apgalvotai elgiasi su NATO, labai apgalvotai elgiasi su Ukraina. Nemanau, kad jis nori karo su Jungtinėmis Valstijomis, ir nemanau, kad mes norime karo su juo, ypač Jungtinių Valstijų piliečiai. Esame pavargę nuo visų šių karų. Ar Lloydas Austinas iš tiesų mano, kad turėtume ir toliau remti svetimšalius, ar jis stengiasi vykdyti įsipareigojimus ir grąžinti pinigus kariniam pramoniniam kompleksui?

https://www.youtube.com/watch?v=WfZiJBQK-EY

DANIEL DAVIS, buvęs JAV kariuomenės pulkininkas: Negaliu tiksliai pasakyti, kokia yra jo motyvacija, nes jis gali prisidengti įvairia patriotine retorika, kaip visada. Bet šio mėnesio antrąją dieną, vos prieš kelias dienas, jis pasakė, kad, jo nuomone, yra keturios tikrai svarbios priežastys, kodėl JAV turėtų ir toliau remti Ukrainą. Ir viena iš jų yra ta, kad visai Vakarų Europai ir NATO iškiltų "tiesioginė grėsmė" - būtent tokius žodžius jis pavartojo - jei Putinas laimėtų. Ir tai yra tiesiog nesąmonė. Grynas absurdas.

Ir nereikia būti šios srities ekspertu, kad tai suprastumėte. Tik pagalvokite: praėjo 22 mėnesiai karo tarp Rusijos ir Ukrainos. Ta pati Ukraina, kuri beveik neturi karinio jūrų laivyno, labai ribotas oro pajėgas, itin ribotas artilerijos ir raketų sistemas, smarkiai ribotus oro gynybos pajėgumus, kurių užtenka tik tam, kad jos didieji miestai funkcionuotų ir būtų atviri, ir neturi sąjungininkų - jie neturi jokių sutartinių sąjungininkų, kurie ateitų į pagalbą šiai valstybei. Kokia prasmė, kad Rusija, kuri po 22 mėnesių užėmė tik 17 proc. tos pačios šalies, neturinčios nei sąjungininkų, nei nieko kito, kažkaip ims ir surengs menamą žygį į Vakarų Europą, į 32 šalių NATO aljansą, turintį 5 straipsnio kolektyvinio saugumo garantijas, labai galingas oro ir jūrų pajėgas, kosmines pajėgas ir galingas mechanizuotas pajėgas?

Kam Putinui tai daryti? Niekas taip nedarytų. Putinas, kad ir ką apie jį sakytumėte, nėra savižudis. Viskas, ką jis darė ir ką sakė per pastaruosius 15 metų, yra tai, kad jis nori apsaugoti Rusijos sienas. O jie istoriškai bijo Vakarų invazijos, nes per visą savo istoriją Vakarai daugybę kartų buvo įsiveržę į Rusiją. Ir jie to bijo, jie paranojiški, jie bijo, kad bus užpulti. Jie nenori atkurti Sovietų Sąjungos, nes neturi tam pajėgumų. Taigi, kai Austinas kalba apie šiuos dalykus, jis arba yra nenuoširdus, arba nežino, apie ką kalba. Nežinau, kuris variantas teisingas.