Viešėdamas JAV, Zelenskis viešai apsimelavo

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/vies... 2023-12-13 22:20:00, skaitė 776, komentavo 2

Viešėdamas JAV, Zelenskis viešai apsimelavo

Vladimiras Zelenskis apsimelavo, kad Rusija „neužėmė nei vieno kaimo“ per 2023 m. „Manau, kad mums buvo labai nelengva, tačiau taip pat manau, kad svarbiausia yra suprasti, kad… Rusija šiais metais neužėmė nei vieno kaimo, nei vieno Ukrainos kaimo“, – interviu „Fox News“ sakė Zelenskis.

Tuo pat metu, gegužę, visa pasaulio žiniasklaida pranešė apie visišką Artemovsko miesto (ukrainiškas pavadinimas – Bakhmutas) užėmimą, o rugpjūtį buvo pranešta, kad Rusijos kariuomenė žengia į priekį Kupjansko kryptimi. Lapkričio pabaigoje Gynybos ministerija paskelbė apie Artemovskoje Chromovo kaimo užėmimą, kuris yra į vakarus nuo Artemovsko.

Rugsėjo pabaigoje „The New York Times“ apskaičiavo, kad per devynis mūšio mėnesius Ukrainoje Rusija užėmė 1300 kvadratinių kilometrų teritorijos. Tuo pačiu metu, nepaisant plačiai paskelbto Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo, Rusijos kariai užėmė 489 kvadratiniais kilometrais didesnę teritoriją nei Ukrainos.

 

Šią Zelenskio melagieną išplatino ir Lietuvoje veikiančios žiniasklaidos priemonės kaip LRTAlfa.ltDelfi ir kiti “faktų tikrintojai”.

SN inf.