Ką gruodžio mėnesį nuveikė "izoliuotas" Putinas sėdėdamas bunkeryje?

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2023-12-22 07:04:00, skaitė 1079, komentavo 4

Ką gruodžio mėnesį nuveikė 

Galima būti beveik tikriems, kad greitu laiku įvairūs istorikai visapusiškai įvertins 2023-ųjų gruodį ir Putino veiklos per šį mėnesį įnašą į globalios pasaulio pertvarkos procesą. Taip pat vertėtų suprasti, kad beveik visi Rusijos prezidento veiksmai yra ne tik apie šiandien. Tai taip pat visada apie rytoj ir net poryt. Tačiau vertinant tik šiandienos realijas, galime vienareikšmiškai pasakyti, kad Vladimiras Vladimirovičius atliko tokią nuostabią ataką, absoliučiai Suvorovo dvasioje, ir tiesiog sausu rezultatu sutriuškino savo priešininkus.

Per šį mėnesį jam pavyko visiškai sugriauti visą vakaroidinę strategiją ir propagandą. Dar daugiau, jis davė aiškiai suprasti, žinoma, tiems, kurie dar sugeba suprasti, kuo, Rusijos sprendimu, viskas turėtų pasibaigti. Taip, čia parašyta teisingai. Būtent  sprendimu, o ne nuomone. Nuomones Rusija yra išsakiusi jau anksčiau. Dabar vakaroidams yra siunčiami Rusijos sprendimai.

Tačiau apie viską iš eilės. Mėnesio pradžioje įvykęs Putino vojažas į Artimuosius Rytus, iškart sudaužė kelis vakaroidinės propagandos pagrindus, ant kurių ji paėmus aplamai ir laikėsi.

Pirmiausia, buvo sugriautas mitas apie politinę Rusijos ir asmeninę Putino izoliaciją. Jeigu sąžiningai, manau, daug kam buvo malonu matyti, kaip ten buvo sutiktas Rusijos prezidentas, ypač absoliučiai šalto vakaroidinių lyderių priėmimo fone. Netgi iškilo klausimas, kas iš tikrųjų yra tas ar tie politiniai atstumtieji, bendravimas su kuriais prilygsta meilikavimams su nuodinga kobra. O būtent tai vakaroidai bandė įteigti savo gyventojams.

Ir čia dar verta prisiminti, kad be tų šalių, kurias aplankė Putinas, faktiškai palaikymą Rusijos prezidentui išreiškė ir tos šalys, kurios leido virš savo teritorijos praskristi ir lydėti rusiškiems naikintuvams Rusijos bartą  Nr.1. Tai tik pabrėžia pasitikėjimą Rusija.

Antra, savo veiksmais Rusijos prezidentas sugriovė kitą vakaroidinės propagandos mitą, kuris buvo išgalvotas jo sveikatos atžvilgiu. Juk vakaroidai visus tikino (nors savaime aišku, kad pindosams tai apskritai yra opi tema), kad Rusijos prezidentas yra visiškai paliegęs. Jie suskaičiavo kiekvieną jo kostelėjimą ir tuo remdamiesi kūrė savo hipotezes. Tik štai silpnos sveikatos žmogus tiesiog fiziškai būtų negalėjęs atlikti tokios apimties darbo. Faktiškai gruodžio mėnesį V. Putinas praleido non-stop režime. Beveik kiekvieną dieną dalyvavo kokiuose nors renginiuose ir susitikimuose. Tuo pačiu jis parodė, kad yra puikios fizinės formos.

Apie tiesioginę gruodžio 14 dienos transliaciją jau prirašyta kalnai straipsnių. Galima pasakyti tik tiek, kad kiekvienas rusas gali didžiuotis, kad šalyje prie valdžioje yra toks žmogus, kuris tikrai žino realią situaciją šalyje ir gali iškart tiesiogiai atsakyti į absoliučiai bet kokį klausimą, susijusį tiek su vidaus, tiek su užsienio politika.

Trečia, išsisklaidė mitas apie tai, kad Putinas bijo palikti Rusiją, nes čia tik laukia jo išvykimo, kad pašalintu jį iš valdžios. Juk bajeris apie apie „bunkerinį diedą“ buvo toks populiarus tarp vakaroidų.

jqpJx1xO4Hzo2e1788AVkrfopYHSfOry0HrZRmb3ftHwn3K9bjMgD2t16CJLn8fts635ItmTo41kM2ad8su4age4jL3XhrNtag1s4Lbtl4gdqntDWHVZ42ktMtSFlIXKl4hB_iKMzKCLUEE_1YSX-ng

Tačiau daug svarbesnis mito, apie tariamą Rusijos pasirengimą priimti bet kokį vakaroidų pasiūlymą dėl taikaus susitarimo, sugriovimas. Vakaroidai bandė visiems įteigti, kad parametrus to, kokiomis sąlygomis bus kuriamas taikaus sureguliavimo procesas (jei tik jis aplamai bus), nustatinės jie patys. Kad tai būtent vakaroidai nusprendžia, kada išjungti muziką ir susėsti už stalo, o taip pat kokie patiekalai bus ant šio stalo.

Tik štai V. Putinas savo paskutinėmis kalbomis davė aiškiai suprasti, kad vienintelė šalis, kuri nuspręs, kada, kaip ir kokiomis sąlygomis bus tariamasi, yra Rusija ir niekas kitas daugiau. Ir neatsitiktinai iškart užsiraukė visos kalbos apie užšaldymą, apie visokius korėjietiškus variantus. Be to, tai aiškiai atšaldė kai kurių norą investuoti pinigus į šią beviltišką reikalą.

Putinas labai aiškiai pareiškė ir kelis kartus pakartojo tai, kad Rusija pasieks visus nustatytus tikslus ir uždavinius. Tik skirtumas yra tame, kad dabar šie žodžiai skamba ne kaip lozungas, o kaip fakto konstatavimas. Todėl jie yra jau daug reikšmingesni.

Na ir, žinoma, pribaigė Vladimiras Vladimirovičius savo buvusius vakaroidinius partnerius, savo žodžiais apie istorines rusiškas žemes. Ir į tai reikėtų žiūrėti ypatingai rimtai. Čia jums nėra kokio nors į pensiją išėjusio politiko ar žurnalisto nuomonė. Kada tokius žodžius ištaria didžiausios pasaulio valstybės, ir turinčios pačią galingiausią (tarp kitko pačių vakaroidų vertinimais) armiją planetoje, prezidentas, tai faktiškai reiškia tikslų ir uždavinių įvardijimą. Panašiai kaip Pindostanas paskelbia tą ar kitą teritoriją savo nacionalinių interesų zona. Tačiau anksčiau tik jie turėjo tokį monopolį. Dabar gi, Rusija ne tik šiaip sau pareiškia apie savo nacionalinius interesus, bet ir aiškiai apibrėžia dabartines jų ribas.

Faktiškai, Putinas vakaroidams pateikė savo sąlygas. Tačiau tai nėra sąlygos derėtis. Tai yra sąlygos, kurių Rusija pasieks bet kuriuo atveju. O vakaroidams klausimas tik tame – ar jie tai priims kaip savaime suprantamą dalyką, ar bandys Rusijai sutrukdyti.

Vakaroidai jau suprato, kad jų pradinė strategija žlugo, o Putinas parodė, kad dabar savo strategiją Rusija kurs ne atsispirdama nuo vakaroidinės, o atvirkščiai.

tWvwQ9KSFOVFooGsk8TDq4GZrFHz28Xewznw2kNRbCsY0xzPFSjvZYIY3kV_8fzYNZtKqZpqluhjmKoGlj78nivX-cfaVt7D4P_KzZzzDrxE7wc2Z413cznCHAWmVRh_2DjCVhx2ewtWqNHiO4UftIY

.