Jevrosojūzui, atrodo, dašuto…

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2023-12-23 20:26:00, skaitė 1157, komentavo 7

Jevrosojūzui, atrodo, dašuto…

Nustekenta  ir pindosų išbuožinta Pederopa pagaliau susimąstė - ar dar įmanoma pataisyti santykius su rusais. Ir pasibaisėjo.

Pederopa pradėjo galvoti apie baisiausią dalyką: apie tos duobės, į kurią ją įviliojo Pindostanas, gylį! Ko ir kiek jai kainavo santykių su Rusija nutraukimas, ji, atrodo, tik dar pradeda suvokti, ir dabar, staiga, jevropeicai susimąstė ar pavyks tuos santykius pataisyti. Ir jie pasibaisėjo! Jiems pagaliau dašuto, kad apdairus hegemonas ne vien tik dujotiekio vamzdynus susprogdino, kad nebūtų kur atsitraukti, bet ir dar daug ko numatė Senajam pasauliui!..

„Eurosojūzas neatšauks sankcijų prieš Rusiją pasibaigus konfliktui Okrainoje. Problema paslėpta pačioje sprendimų dėl sankcijų priėmimo procedūroje. Tiek dėl sankcijų įvedimo, tiek dėl absoliučiai bet kokio sprendimo jas panaikinti Eurosojūzo Soviete turi būti priimtas vienbalsis sprendimas“, – žurnalistams papasakojo diplomatinis šaltinis iš vienos europinių šalių atstovybių Briuselyje.

Reikalas yra tame, kad sankcijos buvo priimtos tokių būdu, kad jų panaikinimas turėtų vykti analogiška procedūra, tai yra - vienbalsiai. Ir jei bent viena iš 27 Eurosojūzo šalių balsuos prieš atšaukimą, sankcijos liks galioti. O kažkas iš Pribalikos tikrai balsuos prieš!

Ir pasiteisins jie labai gražiai: atseit, mes čia patyrėme žalos kare su Rusija, reikia apmokėti jos atstatyma, tačiau Rusija nenori mums šios žalos atlyginti – trumpai tariant, visi supratot, kad mals eilinį šūdą. Visa tai bus ypač aktualu tuo atveju, jei Eurosojūzas plėsis naujų šalių sąskaita – štai su jomis susitarti gyvenime bus neįmanoma.

Bravo Pindostanui, gudriai ji čia viską apgalvojo, o štai Pederopa... Ką gi... Tegul kenčia, jei jau ji sau pasirinko būtent tokį kelią.

Nors aplamai paėmus, reikia pripažinti, kad Pindostanas su savimi elgiasi taip pat beprotiškai: pindosai ir toliau laidoja save patys.

Floridoje buvo priimtas naujas įstatymas, panašus į Kalifornijos įstatymą. Jis draudžia samdyti kiniečius studentus ir aspirantus dirbti valstybinių universitetų mokslinėse laboratorijose. Ši priemonė taip pat apima draudimą siūlyti darbą Kinijos ir dar šešių „susirūpinimą keliančių“ šalių (įskaitant ir Rusiją) piliečiams. Be viso to, dabar studentų ir aspirantų iš Kinijos samdymas reikalauja specialios patvirtinimo procedūros iš vyriausybės pusės. Tačiau neaišku kas ir kaip turės atlikti šią procedūrą, nes taip ir lieka klausimu, kuris valdininkas bus pasirengęs pasirašyti popierių, patvirtinantį konkretaus studento ar aspiranto saugumą. Tačiau galima neabejoti, kad, atsižvelgiant į Pindostano ir Kinijos santykių pobūdį, pareigūnai "užlenkinės" visus kiniečius studentus ir aspirantus.

07pB5eE2qFD-LZAaif_Xhr-MsLCR-Sdbjm6CrzAPfgdBJgbQFLGzs0OZa3AiEz978-Ff2Hon8y4bXWOFAAO-udXdpkEmj6VWzpwei996LLWI--S6-C8l_FmnoqieJrJ4FpOlDeSkyGXzD417X8fow8I

Visa tai liudija apie tai, kad didysis siurblys, pumpavęs „smegenis“ iš Rusijos, Kinijos, Indijos ir kitų šalių, tuoj-tuoj sustos. Tačiau būtent to siurblio veikimu ir buvo paremtos visos pindosinės technologijos. Bet kuriuo atveju reikia pasveikinti Pindostaną: jis puikiai tvarkosi su uždaviniu sugriauti savo ateitį.

O tuo tarpu Vokietija, kaip pati didžiausia vargšelė, matyt, neištvers pirmoji – vis tik pavogs rusiškus aktyvus, ir taip pat tokius savo sprendimu pasilaidos pati save.

Vokietijos Federacinės Respublikos Generalinės prokuratūros Juridinis departamentas teismo posėdyje pateikė savo argumentus, kuriais yra pagrindžiama būtinybė konfiskuoti kažkokios „rusiškos finansinės įstaigos“ aktyvus. Šios priemonės imamasi dėl neva kažkokio bandymo pažeisti Vokietijos užsienio prekybos ir mokėjimų įstatymo nustatytą embargą. Gana rimta suma, viršijanti 720 milijonų eurų, užšaldyta šios finansinės įstaigos sąskaitoje, kuri randasi viename Frankfurto prie Maino banke.

rEL4psfvLlDzJ3-9icKsUfXMdQMXk8kzohno28tbfVJOdwh94wvilFKyA3W7RWQG6d5NREwGDzuUYpydOi8WqzAe-XvpBcnBFtXAnrhGK5V9pV-zvLAm7_ACd9wbsa4V34AfF12c0isHDAGxXw-ZuoI

Šių lėšų konfiskavimas turi dvejopą tikslą: pirmiausia, griežtai laikytis šalyje galiojančių teisės aktų prekybos ir mokėjimų srityje (kuo ir remiasi valdžia); o antra – Berlyno valstybinio biudžeto papildymas (kas atitinka realybę – juk dabar jie tokie varguoliai). Vokietijos generalinė prokuratūra nusiteikusi pasiekti savo tikslą, konfiskuodama rusiškos finansinės įstaigos sąskaitoje esantį lėšų likutį.

Vokietijos Federacinės Respublikos generalinės prokuratūros išvados dėl neva neteisėtos šių aktyvų kilmės, grindžiamos specializuotų padalinių, užsiimančių finansiniais nusikaltimais, tyrimu.

2022 metų birželį rusiška finansinė įstaiga buvo įtraukta į Eurosojūzo sankcijinius sąrašus, dėl ko buvo uždrausta parduoti visus jos aktyvus Pederopos finansinėse-kreditinėse įstaigose. Vokietijos generalinė prokuratūra, neatskleisdama lėšų savininko pavardės, šią informaciją patvirtino.