Sausio 1 d. Rusijos prezidentas susitiko su gydomais kariškiais

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2024-01-02 06:28:00, skaitė 1433, komentavo 3

Sausio 1 d. Rusijos prezidentas susitiko su gydomais kariškiais

Sausio 1 d. Rusijos  Prezidentas Vladimiras Putinas apsilankė Višnevskio karo ligoninėje ir kalbėjosi su kariškiais - specialiosios karinės operacijos dalyviais.

Pokalbyje su kariais jis palietė Kijevo režimo įvykdytą teroristinį išpuolį Belgorode. V. Putinas pabrėžė, kad tai buvo tikslinis smūgis civiliams gyventojams.

"Tai, kas dabar įvyko Belgorode, neabejotinai yra teroristinis aktas. Kodėl - todėl, kad prisidengdami dviem "Alder" raketomis <...> jie smogė iš kelių raketų paleidimo įrenginių <...>, pačiame miesto centre, kur žmonės vaikšto prieš Naujuosius metus", - sakė jis.

Jo nuomone, šio išpuolio negalima vadinti kitaip nei teroristiniu išpuoliu.

"Kijevas nori įbauginti ir sukelti netikrumą tokiais teroristiniais išpuoliais kaip Belgorode, tačiau Rusija sustiprins smūgius prieš karinius objektus Ukrainoje", - sakė V. Putinas.

Vyriausiasis ginkluotųjų pajėgų vadas pažymėjo, kad Rusija galėtų atsakyti Ukrainai tokiu smūgiu, kokį AFU sudavė Belgorode, tačiau ji vykdo jautrius smūgius tik kariniams objektams.

Valstybės vadovas taip pat pažymėjo, kad padėtis mūšio lauke keičiasi, priešas išsilaksto.

"Ukrainai trūksta karinės technikos, ir mes didinsime jos gamybą", - sakė jis.

Pasak prezidento, Ukraina nėra Rusijos priešas, tačiau priešai yra tie, kurie nors ir siekia strateginio Rusijos pralaimėjimo. Kai kurie žmonės Vakaruose atvirai rašo, kad nori padalyti mūsų šalį į penkias dalis, priminė jis. O Kijevo režimas jau seniai puoselėjamas siekiant kurstyti konfliktą ir skaldyti Rusiją, pridūrė V. Putinas.

"Vakarai šimtmečius kėlė užduotį susidoroti su Rusija, bet atrodo, kad mes su jais susidorojame greičiau", - sakė prezidentas.

Naujametiniame kreipimesi valstybės vadovas kreipėsi į Rusijos kariškius, pažymėdamas, kad jie ne kartą įrodė, jog sugeba spręsti sudėtingiausias užduotis ir niekada nesitraukia.

Šaltinis.