"Aplinkosauginiai" bezdalų matuotojai ir jų gąsdinimai

Autorius: Laurynas Ragelskis Šaltinis: https://youtu.be/aAckpRJz73I... 2024-01-19 23:04:00, skaitė 1008, komentavo 6

Valdžiagyviai su savo propagandistais mus nuolatos gąsdina. Net ir menkiausia proga. Kodėl? Tikriausiai jiems patinka tyčiotis iš žmonių, kurie nežino ir nesidomi valstybės, kurioje gyvena įstatymais. Netgi tais, kuriuos žinoti būtina, nes jais tenka naudotis savo kasdieninėje veikloje.

Eilinė "kasdienio" gąsdinimo porcija – tai apie "aplinkosaugininkas" suteiktą teisę tikrinti automobilių išmetamųjų dujų kiekį ir sudėtį. Per durnasklaidos priemones skelbiama, kad "vairuotojai ir keleiviai bus išsodinami iš taršių automobilių". Ir visiems nusispjauti, kad tai yra visiškas blefas ir propagandinės šiukšlės elementariai meluoja.

Ką turi ir gali daryti vairuotojas, nustačius, kad jo transporto priemonė techniškai netvarkinga, yra surašyta "Saugaus eismo automobilių keliais" įstatyme ir "Kelių eismo taisyklėse".

Žinokime savo teises ir nekreipkime dėmesio į valdžiagyvių propagandistų kliedesius.

===

Lietuvos Respublikos saugaus eismo automobilių keliais įstatymas

https://www.infolex.lt/ta/85806:str25

25 straipsnis. Bendrieji reikalavimai transporto priemonėms ir priekaboms

1. Lietuvos Respublikoje viešajame eisme leidžiama dalyvauti tik techniškai tvarkingoms motorinėms transporto priemonėms ir (ar) priekaboms, išskyrus KET numatytus atvejus. [...]

===

Kelių eismo taisyklės

https://e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAD/TAIS.203613

XXXI. REIKALAVIMAI TRANSPORTO PRIEMONĖMS

282. Transporto priemone važiuoti draudžiama, jeigu:

282.1. neveikia pagrindinis stabdys (vairuotojas juo negali sustabdyti transporto priemonės);

282.2. neveikia vairo mechanizmas (vairuotojas negali juo valdyti transporto priemonės);

282.3. netvarkingas transporto priemonės ir priekabos sukabinimo įtaisas;

282.4. lyjant, sningant arba esant rūkui vairuotojo pusėje neveikia stiklo valytuvas;

282.5. tamsiu paros metu arba esant blogam matomumui nedega joks (artimųjų, rūko, tolimųjų šviesų) priekinis kairysis žibintas, o sugedus bent vienai galinei gabaritinei šviesai neveikia avarinė šviesos signalizacija arba transporto priemonės gale nėra pritvirtinto avarinio sustojimo ženklo.

283. Jeigu važiuojant atsiranda kitoks, negu nurodyta šių taisyklių 282 punkte, gedimas, dėl kurio transporto priemonė nebeatitinka Susisiekimo ministerijos nustatytų techninių reikalavimų, ir šio gedimo pašalinti neįmanoma, vairuotojui leidžiama važiuoti iki stovėjimo ar remonto vietos, laikantis reikiamo atsargumo.