Mažai kas žinojo: Lietuvoje nebuvo ir nėra jokių klanų, su demokratija ir spaudos laisve viskas ok!

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/mazai-kas... 2024-01-20 18:54:00, skaitė 728, komentavo 0

Mažai kas žinojo: Lietuvoje nebuvo ir nėra jokių klanų, su demokratija ir spaudos laisve viskas ok!

Tiek garsus Lietuvos kovotojas su Kremliaus grėsmėmis Valdas Vasiliauskas (slapyvardis „Vasia“), tiek ir signataras bei valstybininkas Albinas Januška yra vienminčiai, kalbėdami apie Kremliaus trolius.

Apie tai ir daug daugiau 2024 01 19 ekspertai.LIVE laidoje „2K+“.

Tiesiogiai ekspertai.LIVE laidas „2K+“ galima žiūrėti ekspertai.eu TELEGRAM kanale ČIA (kas neturi, instaliuokitės programėlę).

Laidos vaizdo įrašai talpinami čia – youtube.com/@ekspertaiTV, čia – dailymotion.com/ekspertai ir čia – youtube.com/@ekspertai.eurasia.

skirt.png

Ekspertai.eu primena, kad vadinamas „valstybininkų“ klanas veikė kaip aštuonkojis. Jie buvo visur, ne tik pilnai, kaip savo kieme, tvarkėsi VSD, bet Prezidentūroje bei Seime, Vyriausybėje, eilėje ministerijų. „Valstybininkai“ taip pat kontroliavo didelę dalį teisėsaugos bei žiniasklaidos. „Valstybininkai“ buvo „valstybė valstybėje“, kuri realiai darė įtaką daugumai svarbiausių procesų, vykstančių šalyje.

Apie minėtus „valstybininkus“ prieš daugiau negu dešimtmetį, 2012 m. pavasarį atvirai ir drąsiai savo darbo kabinete pasakojo ir tuometinė Seimo pirmininkė Irena Degutienė.

„Valstybė didžiuliu tempu mutuoja į autoritarinį Aleksandro Lukašenkos tipo režimą. Seimas yra bejėgis ir virtęs apgailėtina dekoracija, kuri tik pridengia faktą, kad šalyje, vadinamoje parlamentine respublika, viskas valdoma komandomis iš „Baltųjų rūmų“ – Prezidentūros. Joms – o ne įstatymams – paklūsta Generalinė prokuratūra (GP), Valstybės saugumo departamentas (VSD), teismai. VSD naudojamas kaip įrankis, įtvirtinant šią antikonstitucinę galią, ir veikia prieš savo valstybės piliečius“, - konstatavo I. Degutienė.

Keli susiję:

Viliamasi, kad su Vėgėle į Lietuvos politiką sugrįžtų kultūra ir intelektas

valdas-vasiliauskas-vasia-ignas-vegele.jpg

Kada tauta praregės, arba kam skambina varpai

„OpTV“ žurnalistas Valdas Vasiliauskas apie Putino trolių šmeižto fabriką „ekspertai.eu

I. Degutienė: „Gal man laikas iš čia nešdintis? Jaučiu beprasmybę“

„Valstybininkas“ Januška neslepia – LT teritorijos administratoriams pasekmės gali būti katastrofiškos