Latvijos žemės ūkio ministras: nedrausime rusiškų ir baltarusiškų grūdų tranzito

Autorius: Vladimiras Putinas Šaltinis: http://kremlin.ru... 2024-01-31 18:38:00, skaitė 912, komentavo 0

Latvijos žemės ūkio ministras: nedrausime rusiškų ir baltarusiškų grūdų tranzito

Latvija neuždraus rusiškų ir baltarusiškų grūdų tranzito per savo teritoriją į kitas Europos Sąjungos valstybes nares, pareiškė žemės ūkio ministras Armandas Krauzė.

Pasak jo, Žemės ūkio ministerija jau pradėjo rengti įstatymo projektą, pagal kurį įvežant ir išmuitinant grūdus Latvijoje bus būtina nurodyti pristatymo vietą – Latviją ar kitą ES šalį.

A. Krauzė pabrėžė, jog importuoti grūdus iš Rusijos ir Baltarusijos į Latviją nebus leidžiama, bet Latvija, kaip ES vidaus rinkos dalis, negalės riboti kitų ES šalių įmonių galimybių įsivežti rusiškus ar baltarusiškus grūdus per Latviją.

LATVIJA, KAIP ES VIDAUS RINKOS DALIS, NEGALĖS RIBOTI KITŲ ES ŠALIŲ ĮMONIŲ GALIMYBIŲ ĮSIVEŽTI RUSIŠKUS AR BALTARUSIŠKUS GRŪDUS

Kaip jau buvo skelbta, Latvijos valdančioji koalicija sutarė uždrausti rusiškų ir baltarusiškų grūdų importą į Latviją, o tai įtvirtinantį įstatymą Saeima (šalies parlamentas) turėtų priimti vasarį.

Latvijos žemės ūkio ministerijos duomenimis, Latvija pernai buvo antra pagal dydį Rusijos žemės ūkio ir maisto produktų importuotoja į Europos Sąjungą, po Ispanijos.

Šių planų kritikai Latvijoje kritikai teigia, jog rusiškų grūdų importo ir tranzito draudimas gali šalies geležinkeliams ir uostams kainuoti maždaug 100 mln. eurų negautų pajamų.