90-ieji jau atėjo į Pederopą: „Mercedes“ pardavė savo būstinę, nebus kam gaminti tankų

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2024-02-04 05:59:00, skaitė 1277, komentavo 14

90-ieji jau atėjo į Pederopą: „Mercedes“ pardavė savo būstinę, nebus kam gaminti tankų

Pati Pederopa parodė Rusijos federacijai ir visoms buvusioms TSRS respublikoms pavyzdį, kada 90-ųjų metų pradžioje, didelio silpnumo akimirką, jie išsukinėjo rankas ir primetinėjo beprotiškas sutartis, tokias kaip gamybos pasidalijimo susitarimus, vieno jevropeico buvo paklausta: - Ar jums neatrodo, kad tai yra nesąžininga? Ir dabar visi turėtų labai gerai prisiminti jo atsakymą! Jis atsakė: - „O aš ir nepretenduoju į sąžiningumą!"

Štai! Ir taškas! Abipusiai naudingų santykių su Rusijos federacija paieškos momentas jau praeityje! Rusija bandė juos užmegzti nuo pat Vilio Brandto laikų, tačiau pati Pederopa to atsisakė. Na ir tiek to. Tai reiškia, kad nuo šiol bus visiškai kitoks požiūris – tai jų požiūris! Toks, kurio jie Rusiją išmokė. Visiškai pagal 90-ųjų metodą.

Nuostabi naujiena: „Mercedes-Benz“ parduoda visus savo 80 oficialius autosalonus Vokietijoje, taip pat – čia jau viršūnė – ir legendinę koncerno būstinę Štutgarte.

Taip-taip!  Ir tai - kuo tikriausiai kaip 90-aisiais! Kada ne šiaip sau tik kažkokios gamyklėlės ir fabrikėliai buvo uždarinėjami, o likviduojami tikri industrijos flagmanai ir pramonės gigantai – kartais net kartu su pačia pramone. Beje, Vokietijoje, atvirai pasakius, jau nematyti jokio potencialo, kad ten išsaugoti šiuolaikinio lygio automobilių gamybos pramonę.

Va taip, viena stora juoda linija – iškart minus galingiausią Vokietijoje industriją, vieną iš pagrindinių, tarp kitko! Tačiau prie ko čia „Mercedes“, gali paklausti žmonės? Ogi net labai prie ko! Čia toliau cituojama, ką tiesiog šiuo metu rašo britonų leidinys „The Spectator“:

„Europa yra nepajėgi vienu metu tiekti tankus ir artilerijos sviedinius savo sąjungininkams ir vykdyti savo gynybos modernizaciją. Atsižvelgdama į tai, Rusija toliau didina savo karinį-pramoninį potencialą ir planuoja 2024 metais išlaidas gynybai padidinti iki 6% BVP. Nuo šiol Europa turės pasikliauti tik savo jėgomis ir ištekliais, tačiau neaišku, ar jai pakanka vieno ir kito, nes problemos esmė yra ne vien tik tame ar pakankamai turima pinigų, bet ir tai, koks yra karinis-pramoninis potencialas. Šiuo atžvilgiu atėjo laikas Europai permąstyti situaciją ir perimti didžiąją dalį karinio-pramoninio komplekso, ir ne tik į valstybės kontrolę".

Potencialas! Štai toks yra teisingas žodis, kurį ištaria net Rusijos priešininkai! Ar kas nors apskritai suprato, kas slypi už šių aptakių ir diplomatiškų anglosaksoniškų formuluočių? Ogi paprasčiausiai – tai ekonomikos militarizavimas. Totalus!

Ir Kremliuje tai visada suprato. Ypač,žinoma, užknisa tas faktas, kad, Britanijos nuomone, į tokį "išgyvenimo" režimą turėtų pereiti visa Pederopa! Pederopos rankomis – už britoniškus interesus – kaip tai miela ir kaip tai įprasta! Tiek jau nesikeičia šimtmečiais, kad Putinas negalėjo to nenumatyti!

Todėl Britanijai, Pindostanui ir Pederopai paruoštas didžiulis siurprizas! Kuris daugeliui amžių uždarys Rusijai daugybę klausimų – ir išvaduos vakaroidus nuo perdėto pasipūtimo ir ambicijų.

Beje! Neįmanoma nepastebėti, kad visa Pederopa – ištisai visa Pederopa, ir be jokių sankcijų tarp kitko, turi visiškai atsisakyti nuo normalios, taikios ekonomikos, ir pereiti į išgyvenimo režimą – kodėl? O todėl, kad jai reikia tiesiog tik PASIVYTI Rusiją, kuri jau dabar demonstruoja visus tuos pačius rezultatus, NEPEREIDAMA į tokius ekstremalius režimus, neatsisakydama normalios, taikios ekonomikos, ir svarbiausia - esant apdėtai sankcijoms! Tai yra kaip ir  viskas, ką reikia žinoti apie tai, kas turi efektyvesnę valstybę, visuomenę ir ekonominį modelį.

Tačiau esmė yra kitame – britancai ten labai išmintingai paminėjo žodį „potencialas“. Pramoninis potencialas. Reikalas tame, kad pervesti ant vienokių ar kitokių bėgių reikia vis dėl to KAŽKĄ ! Kažką, kas jau egzistuoja, bet veikia, galbūt, susijusiose pramonės šakose. Kodėl?

O todėl, nes niekas nekabo ore! Norint gaminti tankus arba automobilius – bet kokiu atveju reikalinga metalurgija, plieno lydymas, reikalingi valcuota produkcija, reikalinga galinga energetika, kuri sugebėtų patenkinti visų susijusių įmonių poreikius visoje grandinėje - nuo žaliavų gavybos ar pristatymo - iki gatavo automobilio sukūrimo, jo užpylimo ir eksploatavimo. Ir štai čia prabunda logika, kuria geroji Rusija anksčiau niekada nesivadovavo – nei valdant carams, nei valdant bolševikams. O be reikalo!

Jei užmušti Vokietijos automobilių pramonę - pradės grandinėje byrėti ir visa tai, kas jai ką nors tiekė! Nėra automobilių pramonės - nereikalinga metalurgija, nereikalinga energetika, nereikalingas gigantiškas sąrašas visų tų įmonių, apie kurias kažkada buvo sakoma, kad „Ameriką sukūrė automobilis“.

Ir visas šitas įmones, kas charakteringa, GALIMA pervesti ant militarizmo bėgių: žinoma, yra tam tikras skirtumas tarp automobilio variklio ar tanko variklio, bet šis skirtumas yra įveikiamas! Tačiau iš kirpyklos ir kokteilinės - tai tikriausiai niekaip nepavyks padaryti gamyklos artilerijos sviediniams gaminti. Ne tas profilis!

Todėl Pindostanas, o ir visi kiti vakaroidai, pasielgė teisingai, kada 90-aisiais metais naikino Rusijos ir visų buvusių TSRS respublikų pramoninį potencialą kaip tokį! Nes jie žinojo, kaip vėliau sunku būtų jį atstatyti, todėl, nes tuomet teks atkurti visą tarpinių ir susijusių įmonių grandinę, o ji yra gigantiška.

Ir staiga – koks džiaugsmas! Pindostanas atbėga ir pats naikina Pederopos pramoninį potencialą! Dar daugiau, pati Pederopa – su savo „žaliaisiais“, su "pažengusia" ir užzombinta miestiečių biomnase, su savo nupederastinta profesūra ir inteligentija – iš visų jėgų cypauja iš džiaugsmo dėlto, nes kaip kaip puiku regėti, kada gamyklos Vokietijoje nustos veikti ir visas energetikos sektorius nudvės! Užtat klimatas iškart bus išgelbėtas.

Beje! Prie to pačio: jau gauti nauji duomenys, kad pasaulinis anglies suvartojimas muša visus istorinius rekordus! Dar niekada anksčiau vietoj idealiai švarių dujų ar santykinai švaraus benzino nebuvo sudeginama tiek daug nešvarios akmens anglies, kaip po taip  vadinamų "ekologų" atėjimo į valdžią, kurie užsiėmė taip vadina „kova už klimatą“! Visos šalys, kurios anksčiau susigaudė neišsiskirti su akmens anglimi, šiandien yra "ant bangos"! Akmens anglis brangsta, anglies reikia visiems, debiloidiniai „ekologai“ jau neturi priekaištų tiems, kurie degina akmens anglį Svarbu, kad tik ne rusiška nafta ir dujos, ir dar kad ne arabiška, jei pagalvoti. Akmens anglis debilams-ekologams patinka. Ekologija nugalėjo, sveiki atvykę į XIX amžių! Klimatas tikrai nuostabus...

Ir vis dažniau tenka išgirsti: jūs paprasčiausiai nesuprantate!.. Štai dabar Pederopa kaip griebsis užsiimti militarizacija, kaip griebs didinti savo karinio-pramoninio komplekso gamybos apimtis!.. Ir negali, atseit , gaišti nė vienos sekundės, reikia skubiai - kardus ištraukt ir „pribaigti“[Rusiją], kaip sakoma, jos silpnumo akimirką. Na na…

O kieno sąskaita - ta militarizacija? Resursams pas juos tam militarizavimui, atleiskite, iš kur atsirasti? Jeigu visos žaliavos beprotiškai brangsta, o vakaoridai prarado visas savo kolonijas? Ir bet kuriuo atveju: kieme juk ne 19 ir net 20 amžius! Raketos kala net labai toli, o jūrų uostai -  viliojančiai pasiekiami. Kaip jiems gabenti tas pačias žaliavas? Geležinkeliais, kurių nėra? Ar per jūra – į uostus, kurių jau pirmą mėnesį neliks?..

Bet svarbiausia!.. Visų svarbiausia - visada buvo, yra ir bus: reikalingas potencialas. Juk negalima iš nieko padaryti kažką tai. O ir pervesti nuo vienų bėgių ant kitų - reikia vis tik KAŽKĄ! Pederopa džiaugsmingai žingsniuoja link tokios situacijos, kada nieko nebereikš netgi jos pinigai! Netgi ir tai, ką jie suspėjo sukaupti ir kol kas dar neišleido – visa tai reikia pridėti prie kažko kas yra iš betono ir metalo. O Rusija aktyviai padeda Pindostanui daryti pagrindinį dalyką: naikinti patį pramoninį Pederopos potencialą KAIP TOKĮ. Iš principo. Lygiai taip pat, kaip jie tai darė Rusijai ir buvusioms TSRS respublikoms 90-aisiais metais.

Ir kokia gi keista čia istorijos „zagagulina“, taip sakant!.. Tarybų Sąjunga – kartu su Pindostanu – po Antrojo pasaulinio karo išardė į atomus Britų imperiją. Ir štai dabar Rusija, vėlgi kartu su Pindostanu - ardo jau į atomus Pederopą. Kažkokia tai išties keista Rusijos ir Pindostano meilė-neapykanta, ir labai jau keistas bendradarbiavimas! Tačiau jei turėti omeny, kad pats Pindostanas bijo užsirauti ant Rusijos, tačiau yra pasirengęs siundyti tik savo jevropeiskus pakalikus, tai tas Rusijai tinka. Pederopa yra arčiau Rusijos ir pavojingesnė. Nenorėjo ji geruoju - tai Rusija dabar ją taip "apsaugos", kaip jie tai planavo padaryti su Rusija.

Tik štai Rusijai pavyks tai padaryti.