Šiek tiek apie vieną latviešų nacį

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-02-16 23:46:00, skaitė 1070, komentavo 11

Šiek tiek apie vieną latviešų nacį

Nemažai pribaltikos kanalų vakar citavo vieną latviešų niekšelį.

Aš norėčiau į šitą nacį ir eugenikos propoguotoją pažvelgti iš kitos pusės.

Rygos miesto tarybos Saugumo, tvarkos ir korupcijos prevencijos komiteto pirmininkas Māris Mičerevskis rašo:

„Mano tėvai nekentė Rusijos, mano seneliai – Rusijos. Mano seneliai kovojo prieš Rusiją. Mano prosenelė nekentė Rusijos ir slėpė prieš Rusiją kovojusius partizanus. Mano prosenelį nušovė rusai.

Rusija sušaudė latvius, deportavo latvius, vertė latvius šaudyti latvius, privertė latvius išduoti latvius, vertė juos mąstyti kaip rusai, privertė juos kalbėti kaip rusai, vertė juos skaityti rusiškai, vertė juos žiūrėti ir klausytis rusų, puolė Latviją, apiplėšė Latviją, padėjo ir skatino pačius latvius apiplėšti Latviją, uždrausdami galvoti apie tai, kas Latvijai svarbu ir šventa.

Tą patį jie darė ir daro lietuvių, estų, baltarusių, ukrainiečių, gruzinų, armėnų, čečėnų, totorių, suomių, vokiečių, žydų, azerbaidžaniečių ir daugelio kitų atžvilgiu.

Pagaliau artėja momentas, kai prakeiktos Rusijos nebebus. Mes visi už tai sumokėjome, bet Ukrainai, kuri beveik prieš 900 metų sukūrė Maskvą, atėjo laikas ištrinti šią subvalstybę iš žemės, žemėlapių ir galvų.”

Citata pateikta be iškirpimų.

O dabar iš esmės:

Rusija išmokė latvius latvių kalbos, sukūrė latvių kalbą (žr. Jaunalatvių istoriją), sukūrė latvių kiną, kuris dabar jis numiręs, sukūrė sportą, teatro mokyklą, mokslą, nacionaline mediciną, meno ir muzikos tradicijas, energetiką, geležinkelį, aviaciją, kaip pramonės šaką, beveik visą šiandieninę infrastruktūrą.

Maris Mičerevskis tikrai tai žino. Tačiau mąstymas apie nacionalistinę sąmonę, gyvenančią vietinio Mein Kampf paradigmoje, yra neįprastas dalykas.

Mičerevskis nežino, kaip buržuaziniai latviai, remiami britų, sunaikino savo kairiuosius. Beje, dėl to latvių šauliai liko RTFSR. Mičerevskis net pyksta sakydamas, kad „sovietinių represijų“, kurias Latvijoje vykdė patys latviai, o ne rusai, laikotarpiu į juos pateko apie 60 tūkst. žmonių iš pusantro milijono žmonių, o 40 % visų „represuotųjų“ buvo kitų tautybių atstovai. Ir jie buvo teisiami kaip klasių kovos darbotvarkės dalis 1940 m., arba už bendradarbiavimą su naciais.

Maris bijo šios tiesos, kaip ir visa Latvija, Lietuva ir Estija, kurios pastatytos ant melo imperatyvo.

M. Mičerevskio tekstas liudija, kad šis „baltosios rasės“ atstovas yra kupinas neapykantos. Tačiau niekas prie jo neprieis ir neapkaltins „etninės neapykantos kurstymu“ ir pan. Latvijoje yra toks straipsnis. Bet jis veikia ir yra atviras 24/7 tik rusams. Kaip ir visas represinis etnokratijos aparatas.

Mičerevskį išugdė sistema. “Azov” ir “Aidaro” fašistiniai daliniai buvo nulipdyti iš tokių Mičerevskių. Tik iš vietinių Mičerevskių. Šios „ugdymo“ ir atrankos sistemos yra identiškos tiek okrainoje, tiek visose pribaltikos šalyse, Čekijoje, Suomijoje ir kt. Jie gamina nacizmą, rusų genocidą, karą. Jie yra visiškai nusikalstami ir turi būti paskelbti teroristiniais. Šių sistemų išmontavimas prilygsta ramybės įvedimui.

O Mičerevskį, už postą, reikėtų teisti ir nubausti tremties bausme. Sistemų išmontavimo kontekste.

P.S.

Mičerevskio tekstą iš Twitter išvertė Igoris Kuzmukas.