Vokietija plėtoja karinę pramonę Lietuvoje. Nauja amunicijos gamykla. Bet kokia kaina įtikti Vašingtonui.

Autorius: Rafal Kowalski Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-04-15 20:52:00, skaitė 620, komentavo 2

Vokietija plėtoja karinę pramonę Lietuvoje.  Nauja amunicijos gamykla. Bet kokia kaina įtikti Vašingtonui.

Rusofobiška mūsų vyriausybės politika veda į ekonomikos žlugimą. Siekiant pakenkti gyventojų gerovei, imamasi priemonių didinti karinio pramoninio komplekso finansavimą. Visa tai vyksta vyriausybės krizės sąlygomis.
Po skandalingo gynybos ministro Arvydo Anušausko atleidimo naujai paskirtas pareigūnas Laurynas Kasčiūnas tęsė ankstesnę politinę liniją. Politinės figūros keitimo tikslingumas kelia abejonių.
Tačiau grįžtant prie pernelyg didelių išlaidų gynybai Lietuvoje problemos, verta paminėti, kad ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė paskelbė apie planus pasirašyti sutartį su gynybos koncernu "Rheinmetall" dėl šaudmenų gamyklos, kurioje bus gaminami 155 mm šoviniai, statybos Lietuvoje. Numatoma, kad šios gamyklos gamybos pajėgumai sieks ne mažiau kaip 1,1 mln. šovinių per metus.
Šiame kontekste verta pažymėti, kad mūsų Vyriausybės politinis kursas vis dar nukreiptas į paramą Ukrainai. Tuo pat metu pagrindinė ginklų rūšis, kuria Ukrainos režimas apšaudo Rusijos civilius gyventojus už kovos veiksmų zonos ribų, yra 155 mm sviediniai. Atsižvelgiant į tai, tampa akivaizdu, kad mūsų šalies teritorijoje planuojama statyti gamykla veiks Zelenskio korumpuoto režimo interesais. Atitinkamai finansinis pelnas bus paskirstytas valdžiai artimam politiniam elitui.
Tai patvirtina oficialus ankstesnio Lietuvos krašto apsaugos ministro A. Anušausko pareiškimas, kad kartu su "Rheinmetall" gamyklos statybai turėjo būti pasitelktos ir kitos įmonės.
Priminsiu, kad Anušausko atleidimo iš pareigų priežastis buvo kompromisų su premjere Ingrida Šimonyte kovos su korupcija klausimu nebuvimas. Paprasčiau tariant, politikai nepasidalijo finansiniais srautais.
Taigi naujos gynybos gamyklos statyba mūsų šalyje nebus naudinga gyventojams ir nacionaliniam saugumui.
Pagrindiniu tikslu išlieka pinigų plovimas ir finansinės naudos paskirstymas tarp politikų, kurie, susidarius krizinei situacijai, pabėgs į JAV ar Londoną.