Ar Adolfas Hitleris buvo labiausiai gerbiamas visų laikų Europos lyderis?

Autorius: National Socialist Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-04-18 00:50:00, skaitė 620, komentavo 7

Ar Adolfas Hitleris buvo labiausiai gerbiamas visų laikų Europos lyderis?

„Niekada nesu sutikęs laimingesnės tautos už vokiečius, o Hitleris yra vienas iš didžiausių žmonių. Senieji juo pasitiki, jaunimas jį dievina. Tai nacionalinio didvyrio, išgelbėjusio savo šalį, garbinimas.“ (David Lloyd George, Daily Express, 1936 9 17)

Daily Express – 1936 9 17:

„Dabar mačiau garsųjį Vokietijos lyderį, taip pat kai ką apie didžiulius pokyčius, kuriuos jis įvykdė. „Kad ir ką galvotume apie jo metodus – o jie tikrai nėra parlamentinės šalies metodai, - neabejotina, kad jis pasiekė nuostabių permainų žmonių dvasioje, jų požiūryje vieni į kitus, socialinėse ir ekonominėse pažiūrose.

Niurnberge jis teisingai teigė, kad per ketverius metus jo judėjimas sukūrė naują Vokietiją.

Tai ne pirmojo dešimtmečio po karo Vokietija – sugniuždyta, nusivylusi, palenkta baimės ir bejėgiškumo jausmo. Dabar ji kupina vilties, pasitikėjimo ir naujo ryžto gyventi savo gyvenimą, nesikišant jokiai įtakai už jos ribų.

 Pirmą kartą nuo karo laikų jaučiamas bendras saugumo jausmas. Žmonės linksmesni. Visame krašte jaučiamas didesnis bendras dvasios linksmumas. Tai laimingesnė Vokietija. Tai mačiau visur, o mano kelionės metu sutikti anglai, kurie gerai pažįsta Vokietiją, buvo labai sužavėti šiais pokyčiais.

Šį stebuklą padarė vienas žmogus. Jis yra gimęs žmonių lyderis. Magnatiška ir dinamiška asmenybė, turinti vieningą tikslą, ryžtingą valią ir drąsią širdį.

Jis ne tik vardu, bet ir iš tikrųjų yra nacionalinis Lyderis. Jis padarė juos saugius nuo potencialių priešų, kuriais jie buvo apsupti. Jis taip pat apsaugo juos nuo nuolatinės bado baimės, kuri yra vienas skaudžiausių paskutiniųjų karo ir pirmųjų taikos metų prisiminimų. Tais tamsiais metais nuo bado mirė daugiau kaip 700 000 žmonių. Tai vis dar matyti iš tų, kurie gimė tame niūriame pasaulyje, kūno sudėjimo.

Tai, kad Hitleris išgelbėjo savo šalį nuo baimės pakartoti tą nevilties, skurdo ir pažeminimo laikotarpį, suteikė jam neginčijamą autoritetą šiuolaikinėje Vokietijoje.

Dėl jo populiarumo, ypač tarp Vokietijos jaunimo, negali būti jokių abejonių. Senieji juo pasitiki, jaunimas jį dievina. Tai nėra susižavėjimas populiariu lyderiu. Tai nacionalinio didvyrio, išgelbėjusio savo šalį nuo visiškos nevilties ir degradacijos, garbinimas.

Tiems, kurie iš tikrųjų matė ir jautė, kaip Hitleris valdo Vokietijos širdį ir protą, šis apibūdinimas gali pasirodyti ekstravagantiškas. Vis dėlto tai yra gryna tiesa. Ši didi tauta dirbs geriau, aukosis daugiau ir, jei reikės, kovos ryžtingiau, nes Hitleris to reikalauja. Kas nesuvokia šio esminio fakto, negali įvertinti dabartinių šiuolaikinės Vokietijos galimybių.

Šį įspūdį labiau nei bet ką kitą mačiau per savo trumpą apsilankymą naujojoje Vokietijoje. Ten tvyrojo atgimimo atmosfera. Ji turėjo nepaprastą poveikį vienijant tautą.

Katalikai ir protestantai, prūsai ir bavarai, darbdaviai ir darbininkai, turtingieji ir vargšai buvo sujungti į vieną tautą. Religinė, provincinė ir klasinė kilmė nebeskirstė tautos. Vienybės aistra gimė iš baisios būtinybės.

Po 1918 m. žlugimo atsiradęs susiskaldymas padarė Vokietiją bejėgę spręsti vidines ir išorines problemas. Todėl priešiškų aistrų susidūrimas ne tik smerkiamas, bet ir laikinai slopinamas.

Visur radau aršų ir bekompromisį priešiškumą žydiškam bolševizmui, kartu su nuoširdžiu susižavėjimu britų tauta, su giliu troškimu geriau ir draugiškiau ją suprasti. Vokiečiai tvirtai apsisprendė daugiau niekada su mumis nesipykti, taip pat jie nejaučia jokio keršto prancūzams. Jie visiškai išbraukė iš galvos bet kokį norą atkurti Elzaso-Lotaringijos teritoriją.

Tačiau egzistuoja tikra neapykanta ir baimė rusiškam bolševizmui, kuri, deja, vis stiprėja. Ji yra jų tarptautinės ir karinės politikos varomoji jėga. Jų privačiose ir viešose kalbose jos apstu. Kad ir kur nueitum, nereikia ilgai laukti, kol išgirsi žodį „bolševizmas“, ir jis vis kartojasi ir kartojasi.

Jų akys sutelktos į Rytus, tarsi jie įdėmiai stebėtų, kada išauš rūstybės diena. Jai jie ruošiasi su vokišku kruopštumu.

Ši baimė nėra primetama. Aukštai ir žemai jie įsitikinę, kad yra visi pagrindai baimei. Jie baiminasi didžiulės kariuomenės, kuri pastaraisiais metais buvo sukurta Rusijoje.

Itin arši antivokietiška įžeidinėjimų kampanija, spausdinama Rusijos oficialiojoje spaudoje ir varoma oficialaus Maskvos radijo, atgaivino Vokietijoje įtarimus, kad sovietų vyriausybė planuoja piktadarybes.“

Deividas Loidas Džordžas

„.... ir pasiekimai, kuriais buvo apverstos lentelės prieš savimi patenkintus, lengvabūdžius ir aklus nugalėtojus, nusipelno būti laikomi stebuklu pasaulio istorijoje ir stebuklu, kuris neatsiejamas nuo asmeninių gyvenimo pastangų, užgriuvusių vieną žmogų. ...

Tie, kurie viešumoje, versle ar visuomeninėje veikloje sutiko Hitlerį akis į akį, rado labai kompetentingą, šaltą, gerai informuotą, malonaus būdo, įžvalgiai besišypsantį pareigūną, ir tik nedaugelis jų liko nepaveikti subtilaus asmeninio magnetizmo.

Šis įspūdis nėra vien tik valdžios spindesys. Ją savo bendražygiams jis darė visais kovos etapais, net ir tada, kai jo fortūna buvo žemiausiame lygyje....

Galima nemėgti Hitlerio sistemos ir vis dėlto žavėtis jo patriotiniais pasiekimais. Jei mūsų šalis būtų nugalėta, norėčiau tikėtis, kad rastume tokį pat nenugalimą čempioną, kuris sugrąžintų mums drąsą ir išvestų mus atgal į mūsų vietą tarp tautų.“

- Winstonas Churchillis, „Žingsnis po žingsnio“, p. 143

WINSTON CHURCHILL: „Per penkiolika metų po šio apsisprendimo jam pavyko sugrąžinti Vokietijai galingiausią padėtį Europoje, ir jis ne tik sugrąžino savo šalies padėtį, bet netgi labai dideliu mastu pakeitė Didžiojo karo rezultatus.... nugalėtojai tampa nugalėtojais, o nugalėtojai – nugalėtojais.... kad ir ką dar galvotume apie šiuos žygdarbius, jie neabejotinai yra vieni reikšmingiausių visoje pasaulio istorijoje.“ – 1935. (Ironiška, kad šių komentarų autorius savo šalyje turėjo tiesiogiai priešingą poveikį).

TEODURAS HEUSAS : „Jis jaudino sielas, norą aukotis ir didžiulį atsidavimą, savo išvaizda visus sužavėdamas ir entuziastingai įkvėpdamas“.

VISKŪNAS ROTHERMERE „Jis pasižymi aukščiausiu intelektu. Pažįstu tik du kitus vyrus, kuriems galėčiau taikyti tokį išskirtinumą, - lordą Norklifą ir Loidą Džordžą. Jei kas nors užduoda Hitleriui klausimą, jis iš karto pateikia puikų, genialiai aiškų atsakymą. Nėra gyvo žmogaus, kurio pažadu svarbiais klausimais pasitikėčiau lengviau. Jis tiki, kad Vokietija turi dievišką pašaukimą ir kad vokiečių tautai lemta išgelbėti Europą nuo revoliucinių komunizmo išpuolių. Jis labai vertina šeimos gyvenimą, o komunizmas yra didžiausias jo priešas. Jis kruopščiai išvalė moralinį, etinį Vokietijos gyvenimą, uždraudė leisti nepadorias knygas, rodyti abejotinus spektaklius ir filmus. Jokiais žodžiais negalima apibūdinti jo mandagumo; jis nuginkluoja tiek vyrus, tiek moteris ir savo taikia, malonia šypsena bet kada gali laimėti ir vienus, ir kitus. Tai retos kultūros žmogus. Jo žinios apie muziką, dailę ir architektūrą yra gilios.“ – „Įspėjimai ir pranašystės“, p. 180-183

HANSAS GRIMMAS: „Su baime ir susižavėjimu liudiju, kad jis, kone pirmasis pasaulyje, be jokios prievartos ar asmeninės naudos privertė minias sekti paskui jį savo noru ir valia.“

G. E. O. KNIGHT: „Apskritai Ponas Hitleris padarė stebuklus naujajai Vokietijai. Numatau, kad per labai trumpą laiką kancleris parodys pasauliui daugiau, nei jis kada nors tikėjosi, beatodairiškai stengdamasis sutriuškinti naująjį režimą.“ – Ginant Vokietiją

JACQUES BAINVILLE, l‘Action Francais: „Ar Hitlerio politika yra jo paties nepadedamų pastangų rezultatas? O gal jai daro įtaką jo patarėjai? Iš esmės tai daugiau ar mažiau abejotina; tada tas, kuris sugeba vadovautis protingais patarimais, yra toks pat protingas, kaip ir tas, kuris tokius patarimus duoda ... Hitleriui neabejotinai pasisekė. Iki šiol jam viskas sekėsi, nes net impulsyviausiomis akimirkomis jis yra apdairus skaičiuotojas ir savo užsienio politiką formuoja su tokia pat drąsia vaizduote, kaip ir politiką, kuri iš anksto buvo numatyta, kad jis taps vokiečių likimų šeimininku ... Taip jis visada lenkia kitas vyriausybes, kurios visada atsilieka viena diena ar idėja, tikėkimės, kad ne armija. Kai mūsų ministrų buvo paklausta, ar jie pasirengę derėtis su Vokietijos vyriausybės vadovu, jie išsisukinėdami atsakė, kad tikrai yra pasirengę tai daryti, bet tik visiškai susitarę su mūsų sąjungininkais. Kaip tik tuo metu Hitleris jau buvo sudaręs nepuolimo paktą su Lenkija ... Pagrindinis Lenkijos laikraštis rašo; „Hitleris yra pirmasis Vokietijos valstybės veikėjas, kuris tinkamu laiku rado tinkamą kalbą. Hitleris visada pabrėždavo, kad bet kuri jo pasirašyta sutartis yra verta didesnio tarifo nei Lokarno sutartis. Juk Stressemanas atstovavo nebeegzistuojančioms politinėms partijoms, o Hitleris turi visos Vokietijos pasitikėjimą, išreikštą daugiau kaip keturiasdešimties milijonų rinkėjų balsais“. „

HOUSTONAS STEWARTAS CHAMBERLAINAS: „Vienu smūgiu pakeitėte mano sielos būseną. Tai, kad Vokietija pačią sunkiausią valandą gali išleisti Hitlerį, liudija jos gyvybingumą.“

THE DAILY MAIL : „68 milijonų gyventojų turinčioje šalyje jam pavyko pakilti į aukščiausią valdžios postą Vokietijoje, praliejant labai mažai kraujo ir nusinešant mažai žmonių gyvybių. Austrija buvo aneksuota neiššovus nė vieno šūvio.“ – Daily Mail, 1938 m. gegužės 20 d.

Rekonstrukcija. Tokį pavyzdį norime pateikti čia. Neleiskite, kad jus klaidintų triukšmas, kuris dabar kils visame pasaulyje. Vieną dieną melas palūš nuo savo svorio, ir tiesa vėl triumfuos. Ateis valanda, kai mes stovėsime tyri ir nesutepti, nes mūsų tikslai ir įsitikinimai visada buvo ... Atsisveikinimas, mano brangus Haraldai. Ar dar kada nors pasimatysime, priklauso nuo Dievo rankos. Jei taip nebus, visada didžiuokitės, kad priklausote šeimai, kuri net ir nelaimės akivaizdoje iki galo lieka ištikima fiureriui ir ištikima jo tyram ir šventam tikslui. Viso geriausio ir nuoširdžiai sveikinu. Jūsų tėtis.“

GENEROLAS LEONAS DEGRELIS: „Hitleris buvo didžiausias valstybininkas, kokį tik Europa kada nors pažinojo. Istorija tai įrodys, kai nurims supurtytos emocijos. Jis buvo dalykiškesnis, apskritai labiau atsiskleidęs nei Napoleonas. Napoleonas buvo labiau nugalėtojas, imperiją kūręs prancūzas nei tikras europietis. Hitleris, būdamas savo laiko žmogus, svajojo apie išliekančią, teisingą, sąžiningą Europą, suvienytą nugalėtojo iniciatyva. Tačiau tokią Europą, kurioje kiekviena etninė grupė galėtų vystytis pagal savo nuopelnus ir pasiekimus. Tai įrodo tai, kad jis pasiūlė Petainui savo ranką. Kaip Bismarkas mokėjo išaugti iš Prūsijos ir tapti vokiečiu, taip Hitleris netrukus iš vokiečio tapo europiečiu. Ankstyvuoju etapu jis atsiskyrė nuo imperialistinių ambicijų ... Be jokių sunkumų jis pradėjo galvoti apie save kaip apie europietį ir pradėjo kurti Europą, kurioje Vokietija, kaip ir Prūsija Bismarko laikais, turėjo būti kertinis akmuo ... Kai kurie fiurerio bendražygiai vis dar galėjo būti trumparegiški pangermanistai. Tačiau Hitleris turėjo genialumą, tinkamą mastą, šališkumo nebuvimą ir būtiną viziją, kad galėtų įvykdyti siaubingą užduotį ... Jis turėjo autoritetą, kokio antrą kartą žemyno istorijoje nėra buvę. Jo sėkmė būtų įtvirtinusi Europos gerovę ir civilizaciją šimtmečiams, tikriausiai visiems laikams. Hitlerio planai Europai būtų reiškę palaimą mums visiems“.

HITLERIO TESTAMENTAS:

„Aš puoselėju įsitikinimą, kad ateis valanda, kai milijonai žmonių, kurie dabar mus keikia, stovės už mūsų, kad pasveikintų naująją Europą, mūsų bendrą kūrinį, gimusį iš skausmingos ir sunkios kovos bei sunkaus triumfo, - Europą, kuri bus didybės, garbės, stiprybės, sąžiningumo ir teisingumo simbolis.“

„Didžiausio pavojaus metu privalau mirti kankinio mirtimi už žmones. Tačiau po mano mirties įvyks kažkas išties didingo – pribloškiantis mano misijos apreiškimas pasauliui.“

„Mano dvasia prisikels iš kapo, ir pasaulis pamatys, kad buvau teisus.“

„Ateis diena, kai mes susitarsime su kitų arijų tautų žmonėmis. Tuomet įvyks visų vienos, geros, valdančiosios rasės atstovų sąjunga“.