Kolonizacija

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2024-04-25 18:32:00, skaitė 646, komentavo 4

Kolonizacija

Vakar Seimas svarstė siūlymą riboti Lietuvoje gyvenančių baltarusių keliones namo, nes tai kelia grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui. Tačiau tokiam siūlymui parlamentarai balsų dauguma nepritarė. Gal taip įvyko todėl, kad jų tėvai ir seneliai padėjo kolonizuoti Lietuvą sovietmečiu, o dabar jų vaikai ir anūkai, šiltai įsitaisę Seime ir Vyriausybėje tęsia jų darbus? 

Reikia pripažinti, kad šie Lietuvos "patriotai" veikia rezultatyviai ir viršija savo pirmtakų darbus su kaupu. Jei per 40 sovietinės okupacijos metų į Lietuvą atvyko 400000 kolonistų, tai tik per pastaruosius kelis metus, valdant "konservatoriams", naujųjų okupantų atvežta 230000. Dar viena "konservatorių" kadencija ir sovietinių okupantų darbai bus su kaupu viršyti. Apie tai papasakojo dr.Vytautas Sinica "Neredaguota" laidoje "Kolonizacija".

https://www.youtube.com/watch?v=GeFxtvPEO8E

Šiame video dr.Vytautas Sinica pažymėjo, kad valdantieji kartoja mitą apie tai, kad kone visi atvykėliai iš Baltarusijos yra politinio prieglobsčio prašytojai „bėgantys nuo režimo“. Tai yra juodas melas. Iš Baltarusijos per šios kadencijos metus atvykę apie 70 tūkstančių ir iš jų vos virš 200 pripažinti prieglobsčio prašytojais. Tai, Sinicos nuomone, neregėtai ciniška manipuliacija. Kaip ir kitas teiginys, kad čia daugiausiai pabėgėliai iš Ukrainos sudaro tą išaugusį užsieniečių skaičių, nors ukrainiečių Lietuvoje likę apie 40 tūkstančių. Buvo priminta, kad  prieš 2019 metais Lietuvoje gyveno 58 tūkstančiai užsieniečių. 

V.Sinica pasakė, kad vien per 2023 metus į Lietuvą atsikraustė 67 tūkstančiai užsieniečių. Per visą sovietinę okupaciją į Lietuvą atkelta apie 400 tūkstančių kolonistų. Esamu tempu pasieksime viso sovietmečio rezultatą per vos 6 metus. Iš esmės vyksta Lietuvos demografinis pakeitimas, rusakalbio pasaulio sugrįžimas. Valdantieji skleidžia mitą, kad šis atvykėlių srautas Lietuvai būtinas, nes Lietuvoje nebėra kam dirbti. V.Sinica paneigia šį mitą.