Ramūnas Karbauskis. SAM neturi ir neturėjo jokio „juodojo sąrašo“, o opozicijos skleidžiamas melas peržengia visas įmanomas padorumo ribas

Autorius: Ramūnas Karbauskis Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-08-07 12:22:12, skaitė 541, komentavo 0

Ramūnas Karbauskis. SAM neturi ir neturėjo jokio „juodojo sąrašo“, o opozicijos skleidžiamas melas peržengia visas įmanomas padorumo ribas

Dalinuosi Sveikatos apsaugos ministerijos pozicija dėl skleidžiamos melagingos informacijos apie neva egzistuojantį "juodąjį" ligoninių sąrašą. Tikiuosi, jog žiniasklaidos priemonės šia informacija pasidalins, nes opozicijos skleidžiamas melas peržengia visas įmanomas padorumo ribas. Šiuo melu siekiama sukelti masinį žmonių nepasitenkinimą ir pyktį. Tai daroma siekiant politinių tikslų, visiškai ignoruojant faktinę informaciją.

SAM neturi ir neturėjo jokio „juodojo sąrašo“.

SAM ir pavaldžios įstaigos turi nemažai analizių ir statistinių duomenų apie gydymo įstaigų veiklą įvairiais aspektais, tačiau tai nėra jokie juodieji sąrašai.

SAM vadovybė tai vertina vienareikšmiškai: kaip opozicijos bandymą kiršinti visuomenę, kelti nerimą, sėti paniką ir organizuoti masinį nepasitenkinimą, nesant jokių konkrečių faktų.

SAM vadovybės vertinimu, tai yra gėdinga iš opozicijos pusės, nes užuot darius tokius neatsakingus dalykus, būtų galima susitelkti rimtiems darbams.

Be to, SAM nuomone, tai yra dar vienas opozicijos būdas atkreipti į save dėmesį prieš savivaldos rinkimus, kad jų balsas būtų girdimas.

SAM vadovybė užtikrina, kad sprendimai nebus priimami skubotai. Sprendimai, susiję su gydymo įstaigų tolimesne veikla bus priimami tik tariantis plačiai su vietos savivalda, gydymo įstaigomis ir kitomis suinteresuotomis pusėmis.

Tad SAM skatiname opoziciją imtis rimtų ir atsakingų darbų, užuot užsiėmus destrukcija ir panikos kėlimu visuomenėje.