Algimantas Rusteika. Neskubėkite mirti - mes jūsų dar nepagydėme

Autorius: Algimantas Rusteika Šaltinis: https://www.facebook.com/algim... 2018-10-05 10:19:50, skaitė 897, komentavo 0

Algimantas Rusteika. Neskubėkite mirti - mes jūsų dar nepagydėme

Žmonai pavasarį kažkas ėmė darytis su sveikata. Įtarėm skrandžio auglį, nes pagal simptomus buvo labai panašu - šiaip ar taip, mediko šeimoje augęs, skaitęs specialios literatūros. O ir dėdė Google'as pabendravus mums daug patarė, tai nutarėm nelaukti ir lėkti kur reikia.

Nulėkėm. Pas specialistą reikėjo vien apžiūros laukti 3 mėnesius, nes niekaip, na niekaip nebuvo laisvo laiko. Nusispjovėm, birželį užsiregistravom į mokamą - ir laiko bemat atsirado, priėmė kitą dieną. Rado įtartiną darinį, paėmė tyrimą ir davė siuntimą į magnetinį rezonansą.

MRT registruoja iš anksto porai savaičių į priekį. Tą dieną, kai prasideda registracija nuo 8 valandos, prisiskambinti pavyksta tik po 10 minučių. Ir sužinai, kad vietų visoms dviems savaitėms jau nebėra, vaje vaje, ką tik baigėsi, nespėjot - paskambinkit po poros savaičių, geriau iš ryto, kada vėl registruosim.

Po poros savaičių vėl tas pats. Iš trečio karto pavyksta - sužinojus, kad vietų vėl nebėra, iš nervo ėmus pakeltu tonu ir užuominomis, palaiko, matyt, svarbia persona ir triukas suveikia - registratorė uždengusi ragelį kažką ilgai ilgai kuždasi su kolege. Ir vieta atsiranda, nors jos ką tik nebuvo.

Dabar po MRT reikia sužinoti, ką gi ten rado, ką toliau daryti, kaip gyventi ar gydytis - tyrimų rezultato, nuosprendžio, taip sakant. Tam laiko priėmimui pas specialistą vėl atsirado tik kaip pas Prezidentę - dar po trijų mėnesių. Tam, kad tik pasakytų, kas tau yra. Na, tai spalio gale gal ir sužinosim, kas yra. Gal nieko.

Bet tai dar labai didelė mums laimė, nes be mokamos konsultacijos būtume sužinoję ne anksčiau, kaip po Naujųjų. Mums dar labai pasisekė, kitiems pasiseka mažiau.

Štai vienam pažįstamam žmogeliui irgi mėnesius tyrė, kol pagaliau atrado žarnyno vėžį. Ir paskyrė operaciją, kuriai eilė priėjo po 7 mėnesių. Tai chirurgas, pažiūrėjęs rentgenogramą ir nežiūrėdamas į akis pašnibždėjo, kad nieko gero, nes jau išsisėjo visur. Na, bet išpjovė, toks darbas, o toliau, kada pasėliai užaugs, žmogaus laukia chemoterapijos kryžius ir Didysis Niekas.

O artimiesiems reanimacijoje pasakys kaip paslaptį, kad per vėlai kreipėsi, nes jei taip prieš pusmetį ar tris mėnesius - viskas galėjo būti kitaip. Ir kiekviena nauja valdžia toliau dejuos, kad lėšų trūksta ir reikia optimizuoti viešąsias paslaugas.

Paverskim senių prieglauda dar kokią nors ligoninę ir gimdyti visas tuoj vežiosim į Vilnių. O jei kas pasakys, kad seniau pas daktarėlį būdavo greičiau, tas juk vatnikas.