8 PUNKTAI, kuriuos privalote žinoti, prieš atverdami duris "vaikteisistams" ir Šakalienės pimpačkiukams

Autorius: Dalia Jakaitė Šaltinis: https://www.facebook.com/ieva.... 2018-11-05 19:02:20, skaitė 15958, komentavo 13

8 PUNKTAI, kuriuos privalote žinoti, prieš atverdami duris

Prisimink - vergovė, baudžiava, inkvizicija, prekyba žmonėmis - visa tai buvo LEGALU ir vyko PAGAL ĮSTATYMUS

Kadangi mokymas namuose ar būrelių nelankymas gali būti traktuojama kaip grėsmė vaikui, jau nekalbant apie kitas "grėsmes" kaip gimdymą namuose, vaikų vegetarizmą/veganizmą, vaikų grūdinimą, virusinių susirgimų gydymo antibiotikais ar kito paskirto gydymo atsisakymą ir pan., trumpai surašau elementarias žmogaus ir procesines teises:

1. niekas negali įeiti į jūsų gyvenamą būstą ar privačią valdą be teismo sprendimo į ją patekti. Net jei su vaikų teisių specialistais ateina policijos pareigūnai ir grasina sankcijomis.

2. Jokios namų apžiūros be teismo sprendimo.

3. Net jei yra teismo sprendimas, atidžiai perskaitykit, kas parašyta, kas leista padaryti pareigūnams ir leiskit tik įrašytus veiksmus. Be to, teismo sprendimą jūs galit skųsti per 7 dienas- terminas nurodytas sprendimo pabaigoje. Būtinai skųskite, jei nesutinkate su teismo sprendimu.

4. Niekas negali reikalauti tuoj pat jums vykti į apklausą, įvardintą "norim tik pasikalbėti" ar pan. Jei tai bus apklausa, reikalaukit atsiųsti šaukimą ir jame įvardinti jūsų statusą šioje apklausoje.

5. Jūs turit teisę atvykti į apklausą su advokatu, o advokato suradimui ir jo laisvo laiko suderinimui reikia laiko, pvz, savaitės. Iš kitos pusės per tą laiką jūs nusiraminsit po pirminio streso ir apmąstysit, ką kalbėti ir kaip ginti savo poziciją.

6. Jūs turit teisę reikalauti apklausą arba "pokalbį" su pareigūnais filmuoti arba daryti garso įrašą, lygiai taip pat įrašus galite daryti patys. Tai labai disciplinuoja pareigūnus ir būna mažiau žmogaus teisių pažeidimų.

7. Po tokių "pokalbių" nepasirašykit jokių konfidencialumo sutarčių, kurios faktiškai yra neteisėtos.

8. Viešinkite savo istorijas, nes tik viešumas padės išspręsti problemas.