Laiškas skundikui. Nuo Anūko Diedelio

Autorius: Durnių Laivo Kapitonė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-11-16 13:50:40, skaitė 1841, komentavo 0

Laiškas skundikui. Nuo Anūko Diedelio

Aš tikrai negalvojau, kad vaikai yra atimami metus laiko užsitęsiantiems terminams. Tai kažkokia beprotybė. Atimti vaiką dėl menko nusižengimo arba išvis už nieką metams ar daugeliui mėnesių. Stabdykit tą įstatymą nedelsiant.

Apie vaikų grobimus ir jų negrąžinimą trunkanti mėnesių mėnesius. Noriu tau skundike priminti kiek tu likimų sužaloji skūsdamas.

Pirmiausia nukenčia vaikas. Ką jis turi iškentėti kai yra išplėšiamas svetimų žmonių iš įprastos aplinkos? Gal jis pradės mikčioti? Gal šlapintis į lovą? Kokios pasekmnės išliks kai jis jau bus suauges? Gal nenorės sukurti šeimos? Jis juk bus suluošintas psichiškai ir emociškai.

Antra eilė mama ir tėvas. Kaip tai paveiks juos? Jie pradės gerti ar vartoti narkotikus? Gal nusižūdys? Iširs šeima? Prasidės smurtas šeimoje? Nebenorės turėti naujų vaikų? Jie emigruos iš Lietuvos?

Trečioje eilėje du seneliai dvi senelės.

Ketvirta eilė. Brolis sesuo. Pusbroliai tetos ir dėdės.

Penkta eilė. Kaimynai klasiokai grupiokai kiemo draugai.

Jie visi bijos skundiko. Kai kas bandys emigruoti ir nukapoti visas gijas rišančias su skundikų Lietuva. Kažkas nuspręs nesidauginti. Traumų tu sukelsi visiems. Dvi mamos ir vienas tėtis netekę vaikų - nusižudė. Negi tai maža priežastis skundikui nustoti skųsti? Kodėl jūs skundikai nepagalvojate ir nenustojate skųsti? Kas jums yra?

Todėl skundike dabar paklausyk ką aš tau pasakysiu.

Jei dėl tavo skundo iš mano dukros atims mano Anūką tau bus paskelbtas pasmerkimas dėl tavo netinkamo elgesio. Aš asmeniškai pasmerksiu. Anūkas yra mano vienintelis gyvenimo džiaugsmas. Pasmerkimas bus viešas.

Pasakysiu tau atvirai.

Aš jau nieko nebijau. Patikėk. Jau daug mano bendraamžių po žeme. Ir jaunesnių už mane yra po žeme. Todėl man kiekviena nauja diena yra kaip dovana.  Supranti? Aš  savo dalį iš gyvenimo pasiėmiau. Ir viešas asmeniškas skundiko pasmerkimas bus mano atlygis gyvenimui.

Aš nekaltinu šakalienės policininkų ar globėjų. Nors tas mėnesio terminas kuris skirtas vaiko grąžinimui Krušinskienei kelia negerų minčių. Gal, kad sulaužyti kaulai sugytų? Ar mėlynės pradingtų?

Skundikas. Tu man rūpi labiausiai. Nieko asmeniško. Nežinau kas tu. Vyras ar moteris? Jaunas gal senas? Graži? Bjauri? Paauglė moksleivė o gal pensininkė? Su aukštuoju? O gal nieko nebaigęs? Gal būt neišaiškės konkretaus skundiko. Bet juk jūs vienodi. Tada kitam skundikui paskelbsiu pasmerkimą. Tai tikrai padės kitiems skundikams susivokti.

Ką aš darau? Kodėl? Kokios pasekmės man asmeniškai? Gal neverta skųsti? O jei mane paskųs kitas skundikas ir atims mano vaiką?

Per kelis mėnesius pagrobta tūstantis vaikų. Buvo tūkstantis skundų nuo tūkstančio skundikų. Kur jūs? Juk jaučiatės teisūs. Išlyskit į viešumą. Pasigirkit kaip jūs dalyvavot šeimų griovime ir vaikų terorizavime. Ko bijot? Juk jūs jaučiatės teisūs teisinguoliai. Pasirodykit. Pasisakykit. Jūsų nuomonės nesigirdi.

Skundike - būk visuomet pasiruošęs. Aš prie tavęs prieisiu. Neperspėjęs. Bet tu suprasi už ką. Ir tavo artimieji...

Tikrai nieko asmeniško.

Komentas delfyje. Atlikti žurnalistinį tyrimą:

Pasiūlymas žurnalistams
2018-11-16 11:42
Pasiūlymas drąsiems žurnalistams - paskambinkite ir anonomiškai paskųskite, kad netinkamos vaikų gyvenimo sąlygos čigonų tabore - kad nehigieniška ir nesaugi aplinka, mėtosi švirkštai, lankosi narkomanai. Ir įrašykite video kaip paliekate tokį skundą. O tada žiniasklaida tegul filmuoja, kas bus - ar atvyks tarnybos į taborą, per kiek laiko, ką ten darys, ar užpildys grėsmių lentelę, ar paims vaikus, ar "bendradarbiaus" čigonai. Ot būtų eksperimentas geras - daug klick'ų susirinktumėt ir peržiūrų.