Lietuvos propagandistai ir politiniai skalikai tradiciškai aktyviai sureagavo į įvykius Ukrainoje

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/lietuv... 2018-11-27 10:55:29, skaitė 598, komentavo 0

Lietuvos propagandistai ir politiniai skalikai tradiciškai aktyviai sureagavo į įvykius Ukrainoje

Svarstymas Ukrainos Radoje dėl karinės padėties įvedimo. Nuotr. unian.ua

Po incidento Azovo jūroje (apie kurį buvo skelbta ekspertai.eu publikacijoje „Primityvus, bet logiškas Ukrainos prezidento Petro Porošenkos ėjimas siekiant kuo toliau nukelti rinkimus“), Ukrainos Aukščiausioji Rada lapkričio 26 d. apsvarstė prezidento Petro Porošenkos pateiktą įstatymo projektą dėl karo padėties įvedimo visoje šalyje šalyje 30-čiai dienų.

Tačiau Rada pasvarsčiusi nusprendė nepaklausyti prezidento ir pritarė įvedimui karinės padėties tik dalyje šalies sričių: Vinicos, Luhansko, Nikolajevo, Odesos, Sumų, Charkovo, Černigovo ir Chersono sritys, o taip pat Azovo jūros akvatorijos vidaus vandenyse.

Naujienų agentūra Unian pranešė, kad P. Porošenkos bloko partneriai valdančiojoje koalicijoje, buvusio premjero Arsenijaus Jaceniuko partija „Liaudies frontas“ Rados posėdžio metu pareiškė, kad nepalaikys prezidento siūlomo įstatymo projekto dėl karo padėties įvedimo šalyje, nes karo padėtis turėtų būti įvedama tik 30-čiai dienų, ribotoje, o ne visoje šalies teritorijoje ir tik su sąlyga, kad prezidento rinkimai įvyks 2019 m. kovo 31 d.

Skelbiama, kad nors prezidento Radai pateiktame ir Rados interneto svetainėje viešai prieinamame įstatymo projekte karo padėties įvedimas buvo namatomas 60-čiai dienų, savo video kreipimesi P. Porošenka pareiškė, kad nusprendė siūlyti parlamentui karo padėtį įvesti 30-čiai dienų, siekiant kad tai niekaip nesutrikdytų rinkimų proceso.

P. Porošenka taip pat informavo, kad Rusija pasiruošusi pradėti didelę sausumos pajėgų operaciją ir bet kurią akimirką nedelsdamos įsiveržti į Ukrainą.

„Žvalgybos duomenys liudija apie rimtą iš sausumos kylančią grėsmę Ukrainai. Laikau rankose įslaptintą dokumentą – mūsų žvalgybos institucijų suvestinę. Čia keliuose puslapiuose išsamiai aprašytos viso priešininko pajėgos, dislokuotos šimtų, ar net dešimčių, kilometrų atstumu nuo mūsų sienos“, – per televiziją sakytoje kalboje pabrėžė P. Porošenka.

Lietuvos propagandistai ir politiniai skalikai kaip visada tradiciškai aktyviai sureagavo į įvykius Ukrainoje – meluojama daug ir iš širdies.

Nepriklausomas Žmonių partijos portalas delfi.lt nepasikuklino ir pranešė, kad Ukraina visoje šalyje skelbia karo padėtį ir cituojamas Lietuvos diplomatijos vadovas Linas Linkevičius kuris teigia, kad pirmą kartą Rusija Ukrainą užpuolė savo vardu, bet ir tai ne visiems akivaizdu.

delf-04.png

Žmonių partijos atstovė Rasa Juknevičienė lapkričio 26 d. LRTDELFI laidoje „Dienos tema“ informavo, kad „tai yra tikras karas“. Pasimėgaukite L. Linkevičiaus, R. Juknevičienės ir laidos vedėjos Ritos Miliūtės analitinės analizės įžvalgomis:

Kol Lietuvoje aktyviai skalija ne per daug fantazijos turintys propagandistai, Rusijos FSB paskelbė įvykių Azovo jūroje chronologiją. Kam įdomu, gali susipažinti čia:

FSB_-02.png

Susiję:

V. Bakas sužinojo, ko šiandien labiausiai reikia Ukrainos žmonėms: sankcijų Rusijai ir ginklų