Konservatorė Rasa Juknevičienė: portalo „ekspertai.eu“ turinys – giliai atitinkantis Kremliaus turinį

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/konser... 2015-05-21 11:27:02, skaitė 4604, komentavo 0

Konservatorė Rasa Juknevičienė: portalo „ekspertai.eu“ turinys – giliai atitinkantis Kremliaus turinį

Prezidentės Dalios Grybauskaitės iniciatyva pateiktas Visuomenės informavimo įstatymo pataisas priėmė Seimas. Šis įstatymas numato efektyvesnę valstybės ir žmonių apsaugą nuo skleidžiamos dezinformacijos bei karo propagandos ir įtvirtina didesnę Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) atsakomybę kovojant su pažeidėjais.

„Lietuva nuo šiol turi teisines priemones kovoje su propaganda ir dezinformacija, todėl informacinės atakos prieš mūsų valstybę ir bandymai kurstyti nesantaiką negalės likti nebaudžiami. Nauji įrankiai padės sustiprinti šalies saugumą ir ginti laisvę. Svarbu, kad politinės partijos parodė tvirtą apsisprendimą kovoti su grėsmėmis valstybingumui“, – džiaugėsi prezidentė.  

Tuo tarpu konservatorė Rasa Juknevičienė įžvelgė „labai rimtus viešųjų ir privačiųjų interesų pažeidimus, žiūrėdama į pavardes žmonių, kurie pasisakė prieš šitą įstatymą“.

„Vienas iš jų Linas Balsys yra pagrindinis kalbėtojas Pervij Baltyskij kanalo, kitas žmogus yra TASS'o (Seimo narys Vytautas Matulevičius, – red. pastaba), kaip jau minėjo A. Kubilius, atstovas, buvęs ilgą laiką, o vienas Seimo narys (Audrius Nakas, – red. pastaba), naujai išrinktas, naujai atėjęs, jis atėjo tiesiai iš vieno portalo, kurio turinys yra giliai atitinkantis Kremliaus turinį“, – informavo Seimo narius ir visuomenę politikė.

Savo įžvalgomis konservatorė pasidalino ir savo asmeninėje facebook paskyroje.

Visą šio klausimo svarstymą žiūrėkite čia:

Pakeitimams pritarė 79, prieš balsavo 4, susilaikė 27 Seimo nariai: