Vokiečiams įrangos gamintojams kyla verslo problemos Rusijoje

Autorius: Sarmatas.lt Šaltinis: http://s14.postimg.org/5uuhwm0... 2015-06-03 08:54:47, skaitė 3764, komentavo 0

Vokiečiams įrangos gamintojams kyla verslo problemos Rusijoje

Vokietijos įrangos gamintojai kenčia nuo rusiškosios ekonomikos susilpnėjimo ir nuo jos perorientavimo į Kinijos rinką, rašo The Wall Street Journal.

Vokietijos mašinų gamintojų Sąjungos duomenimis, vokiečių technikos ir techninės įrangos eksportas į Rusiją pirmajame 2015-ųjų kvartale sumažėjo 28% lyginant su tuo pačiu periodu praėjusiais metais, ir, kaip mano šios organizacijos direktorius užsienio prekybai Ulrichas Ackermann, pagal metų rezultatus šis nuosmukis gali siekti 30 procentų. Bendra eksporto apimtis iš Vokietijos į Rusiją pagal Federalinio statistikos biuro apskaičiavimą, pereitais metais sumažėjo 18% ir sudarė 29 mlrd €urų.

Šių reiškinių priežastis laikraštis įžiūri Rusijos ekonomikos susilpnėjime, kuris savo ruožtu susijęs su naftos kainų kritimu, o taip pat su sankcijomis, kurias Vakarai pritaikė prieš Rusiją. Oxford Economics agentūros ekspertai įvertino šių sankcijų pratęsimo galimybę iki 2016-ųjų imtinai, 60%: „Nežiūrint į paliaubas, mes manome, jog Ukrainos rytuose ir ateityje reguliariai įsiplieks mūšiai“, – papildė jie.

„Tuo tarpu vis daugiau naudos iš Rusijos „ištuokos“ su Vakarais gauna Kinija“, – tęsia The Wall Street Journal. Ackermann nuomone, tik laiko klausimas, kada Kinija išeis į svarbiausios technikos ir techninės įrangos tiekėjos Rusijos pramonei, pozicijas. Dabar šią vietą užima Vokietija.

Išvardinti pakitimai neigiamai atsiliepė Vokietijos pramoninės gamybos lygmenyje, turint omenyje dar ir tai, jog ši atšaka ir taip kenčia nuo korporatyvių investicijų nuosmukio ir pasaulinės paklausos nestabilumo, pažymi korespondentas.