Kodėl Lietuva nepasmerkia dabartinio Gruzijos režimo?

Autorius: Ingrida Ragauskienė Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/kodel-... 2015-06-03 12:29:09, skaitė 3896, komentavo 0

Kodėl Lietuva nepasmerkia dabartinio Gruzijos režimo?

Man reikia aiškiai žinot – sesė ar ne sesė

Girdėjau, kad Saakašvilis atsisakė Gruzijos pilietybės, nes ten jam gresia įkalinimas. Tai Gruzijoj taip baisu? Ten tokie baisūs dalykai darosi?? O mes vis tiek vadinam Gruziją savo sese? Bet tai kas ten vyksta, kad Saakašviliui tenka atsisakyti pilietybės? Tai kokia čia ji sesė, ta Gruzija? Kodėl mes nekritikuojam garsiai ir aiškiai Gruzijos dėl to, kas ten darosi, kad Saakašvilis turi atsisakyti Gruzijos pilietybės?

Dar niekas niekada negirdėjo, kad kokios nors šalies PREZIDENTAS staiga nebebūtų savo gimtos šalies piliečiu… Tikrai niekas niekada negirdėjo… Žmonės veržiasi paprastai gauti pilietybę – tai dėl sporto, tai dėl meilės, tai dar dėl ko nors, o čia šalies PREZIDENTAS – pyst ir nebe pilietis! Ir visa tai todėl, kad Gruzijoje norima su juo susidoroti… Tai bet aš nesuprantu, kodėl mes tylim ir nepaskelbiam Gruzijos nebe sese, jei tikra sesė Ukraina davė šiam žmogui ir darbą, ir pilietybę, ir viską. Tai reiškia, kad šitas žmogus yra labai geras, o Gruzijoj darosi baisūs dalykai, greičiausiai ten šeimininkauja Kremliaus pakalikai…

O prezidentė D. Grybauskaitė šiomis dienomis per televizorių sakė, Lietuva ir Gruzija – sesės. Tai aš nesuprantu nieko, man reikia aiškiai žinoti – sesės mes, ar ne sesės? Kodėl Lietuva nepasmerkia dabartinio Gruzijos režimo? Kodėl Lietuva visam pasauliui nepasako, kas dedasi toje šalyje?

Aš atsiriboju nuo Gruzijos, man ji ne sesė, jei tokį gerą žmogų, kuris dabar tapo garbingu Odesos gubernatoriumi, šitaip sutrypė… Ar atsiprašys Gruzija Saakašvilio? Man atrodo, reikia ginkluotis. Mes per ilgai nežvanginom ginklais.

Gruzijoje M. Saakašviliui iškeltos kelios baudžiamosios bylos: dėl neteisėto verslininko Badrio Patarkacišvilio turto pasisavinimo, dėl ginkluoto Gruzijos parlamento nario Valerijaus Gelašvilio užpuolimo 2005 m. ir valstybinio turto iššvaistymo 2009–2012 m. Tbilisis reikalavo Kijevą išduoti M. Saakašvilį, tačiau jam buvo atsakyta.