Lietuvos pasiuntinys: Vilnius palaikys Ukrainą ginklu

Autorius: Sarmatas.lt Šaltinis: http://www.sarmatas.lt/06/liet... 2015-06-21 21:08:48, skaitė 4540, komentavo 0

Lietuvos pasiuntinys: Vilnius palaikys Ukrainą ginklu


Jiems labai reikia ginklų...

Ką apie Lietuvą rašo Ukrainos spauda.

Lietuvos valdžia turi „politinę valią“ palaikyti Ukrainą ginklais, – apie tai, kaip praneša „Zerkalo nedeli (Savaitės veidrodis)“, pareiškė Lietuvos pasiuntinys Ukrainoje Marius Janukonis. Jis taip pat pabrėžė, jog tokiu žingsniu Vilnius nori parodyti pavyzdį kitoms šalims, „Ukrainos vakarietiškiems partneriams“.

„Politinė valia yra ir ji buvo paskelbta aukščiausios lietuvių vadovybės. Kai kurie žingsniai jau padaryti, mes ir ateityje darysime panašius žingsnius, tame tarpe ir kalbant apie ginklų tiekimą Ukrainai. Detaliau kalbėti sunku, bet mes tam pasiruošę“, – cituoja leidinys lietuvių diplomatą.

Janukonis taip pat pareiškė, jog Lietuva nori parodyti kitoms šalims „principą“, jog Ukrainai reikia padėti visomis priemonėmis, tame tarpe ir karinėmis, rašoma straipsnyje.

„Aš nematau pagrindo tam, kas galėtų sustabdyti tokią politiką“, – pabrėžė Lietuvos pasiuntinys Ukrainoje.

zn.ua

Sarmatas.lt komentaras:

Kadangi mes visi žinome, jog Lietuva, kaip valstybė ginklų negamina, ir pinigus ginklams savo kariuomenei pirkti ima iš biudžeto, kurį planuoja iš anksto – tai savaime kyla klausimas – apie kokius ginklus čia kalba Lietuvos pasiuntinys Ukrainoje. Vienas klausimas – kas apmokėjo tuos ginklus, o antras klausimas būtų – iš kur tie ginklai bus paimti, ir trečias klausimas kokie Lietuvos įstatymai apibrėžia tokį Lietuvos tarpininkavimą tarptautinėje ginkluotės labdaroje, kur pati Lietuva neturi nei ginklų, nei pinigų jiems pirkti.

Papildomas klausimas būtų – kas atsakys už tokį tiesioginį Lietuvos kišimąsi į tarptautinį konfliktą, jei jis sukels krizę pačioje Lietuvoje, kai net didžiosios Europos šalys (ir net JAV kol kas) atsisako net svarstymų dėl ginklų tiekimo Ukrainai, siūlydamos šį konfliktą spręsti diplomatiniai būdais.