Game over. Graikijai ar eurozonai?

Autorius: Sarmatas.lt Šaltinis: http://www.sarmatas.lt/06/game... 2015-06-29 09:50:44, skaitė 5365, komentavo 0

Game over. Graikijai ar eurozonai?

€uro-grupė Briuselyje atsisakė patenkinti Graikijos prašymą mėnesiui atidėti pagalbos programos išplėtimą, kad graikų tauta galėtų ramiai ateiti į referendumą š.m. liepos 5 dieną ir nuspręsti ar jai verta tęsti šią programą kreditorių sąlygomis.

Kas reiškia – kad referendumo idėja automatiškai prarado prasmę. Pagalbos programa automatiškai nustos veikti antradienio naktį, t. y. Birželio 30 dieną.

Janis Varufakis savo komentare pastebėjo – “Atsisukusi nugara į mus €uro-grupė savo autoritetą nusmukdė iki žemutinės ribos”.

Vokietijos finansų ministras Wolfgang Schaeuble užtikrino visuomenę, jog €uro-zona padarys viską , kas įmanoma, kad kovoti su finansinės krizės rizika iš Graikijos – “Mes padarysime viską, kad, kovoti prieš bet kokią įmanomą užkrėtimo grėsmės galimybę”.

„Derybų procesas, deja, pasibaigė, kaip ir programa Graikijai“, – konstatavo €uro-grupės pirmininkas Jeroen Deysselblum.

Europos Centrinio banko valdytojų Taryba susirinks į ekstra pasitarimą sekmadienį (šiandien), kad įvertinti likvidumo sąlygas graikų bankuose ir nuspręsti – ar verta padidinti prieinamo finansavimo lubas per ypatingojo likvidumo palaikymo mechanizmą (ELA).

Tuo atveju, jeigu 7,2 milijardo €urų kredito, būtino šaliai, kad atsiskaityti už skolas, iki birželio 30 dienos nebus gauta – Graikija skelbia defoltą ir, kaip sakoma, padėk Dieve…

infa.lt

rua.gr