Kaip teisingai mušti žmoną

Autorius: Sarmatas.lt Šaltinis: http://www.sarmatas.lt/07/kaip... 2015-07-02 11:50:09, skaitė 3588, komentavo 0

Kaip teisingai mušti žmoną

LDiena.lt: iš anksto rekomenduoju visiems skaitytojams patiems šventoje musulmonams (pažodžiui "paklūstantems Dievui" arba tiesiog "tikintiesiems") knygoje "Korane" (pažodžiui "skaitymas balsu") susirasti vietą, kuriose kalbama apie nepaklusnias žmonas (4 sura, 30(34) ajatas) ir suvokti kontekstą, kad VISŲ PIRMA PATS VYRAS turi būti tikras tikintysis, vertas Dievo vietininko žemėje vardo...

Taip kad, šis straipsnis tik dar viena iliustracija kaip pranašui Dievo valia apreikštas tikėjimas skiriasi nuo religinės konfesijos klierikų susikurtų normų ir tradicijų.
---

Islamo etiketo knygų autoriai aiškina, kokia žmona nusipelno mušimo, kuo būtent ją reikia mušti, į kokias vietas mušti ir ką reikia sakyti tai darant.

Mohamedas Kamal Mustafa, knygos „Moteris Islame“ autorius

Moters nereikia mušti per jautrias kūno vietas – veidą, krūtinę, pilvą, galvą ir t.t. Smūgius reikia nukreipti į konkrečias kūno vietas, tokias kaip kojos ir rankos.

Nereikia tam naudoti per daug storos vyties. Vytis turi būti plona ir lengva, ji neturi palikti odoje hematomų (mėlynių) ar įbrėžimų.

Smūgiai neturi būti stiprūs ir staigūs, kadangi jūsų galutinis tikslas yra sukelti dvasines moters kančias, bet ne fizines.

Dr. Ghazi Al-Shimari, ekspertas šeimos santykių klausimais. Saudo Arabija

Niekada nemuškite moters per veidą. Vyras turi perspėti žmoną apie smūgių skaičių: vienas smūgis, du, trys, keturi,… dešimt.

Jeigu vyras sako žmonai: „Būk dėmesinga, vaikai žaidžia šalia elektrinės plytelės“ arba „Nuvesk vaikus nuo elektros rozetės“, o ji atsako: „Aš užsiėmusi“, tai žmonai galima suduoti dantų šepetėliu arba kažkuo panašiu. Niekada nemuškite jos buteliu su vandeniu, lėkšte ar peiliu – tai draudžiama.

Mušti moteris reikia atsargiai, todėl, kad sukelti skausmą – nėra jūsų tikslas. Kai mes mušame gyvulius, tikslas – sukelti skausmo pojūti ir priversti klausyti, kadangi gyvūnai nesupras, jei, pavyzdžiui, pasakytume jam: „Nagi kupranugari, judėk pirmyn!“. Kupranugaris ir asilas nesupras ko jūs iš jo norite, kol jūs jiems nesuduosite. Tačiau moterį pirmoje eilėje veikia emocijos, o ne skausmas.

George’as Bousąuet, knygos „Sekso etiketas Islame“ autorius

Reikėtų mušti moteris, taip, tačiau egzistuoja daugybė būdų tą daryti: jei moteris liesa, tai mušti reikia lazdele, jei ji stambaus kūno sudėjimo, – kumščiu, putlią moterį – atviru delnu. Tokiu būdu tas, kuris muša, nepadarys pažeidimų sau pačiam.

Programa „Šariatas ir gyvenimas“, TV kanalas „Al Jazeera”.

Mušimas tinka ne kiekvienai moteriai. Kai kurios žmonos vertina mušimą kaip pažeminimą, tuomet, kai kitas tenkina tai, kad jos yra mušamos, ir būtent pastarąsias galima paveikti mušimu tais atvejais, kai/jei jos sukyla prieš savo vyrus.

Abdul-Latif Mushtahiri, knygos“Jūs klausiate, ir islamas atsako“ autorius

Jeigu žmonos atskyrimas nuo lovos neduoda rezultatų ir jūsų žmona toliau elgiasi nepaklusniai, reiškia, jog ji priklauso šaltų ir užsispyrusių moterų tipui – jos būdą galima ištaisyti baudžiant, ta yra mušimu. Mušti reikia taip, kad nesulaužyti kaulų ir neišprovokuoti kraujo pasirodymo. Daugelis žmonų turi panašų charakterį, ir tik toks poveikio būdas gali grąžinti jas į gyvenimą.

Asha Hassan, knygos „Apie moterų pajungimą savo valiai Islame“ autorius

Vyras turi teisę vykdyti kūno bausmę žmonos atžvilgiu, jei ji:
— Atsisako daryti viską, kad būtų patraukli savo vyrui.
— Atsisako tenkinti jo seksualinius poreikius.
— Palieka namus be leidimo.
— Nevykdo savo religinių priedermių.

Bausmės įrankį (lazdelę) visada reikia laikyti atvirai, taip, kad jūsų žmona visada galėtų jį matyti.

Dr. Muhammad al-Arifi, priesakų jauniems musulmonams autorius, šeimyninio gyvenimo šou, televizijos kanale LBC TV, metu.

Yra trys moterų tipai, su kuriomis neįmanoma susikalbėti prieš tai neparuošus lazdelės mušimui. Pirmasis tipas – mergina, kuri buvo taip išauklėta. Jos tėvai jai sakydavo: „Valgyk!“ – ji atsakydavo „Nenoriu!“ – ir jie ją mušdavo už tai. Su tokia žmona galima suderinti santykius tik naudojant kūno bausmes.

Antrasis tipas – moteris, kuri ignoruoja savo vyrą arba žiūrį į jį iš aukšto. Su tokia susišnekėti įmanoma irgi tik bizūno pagalba.

Ir trečias tipas – tai iškrypusi moteris, kuri nesiklauso vyro tol, kol tas nepriverčia jos klausytis pasinaudodamas jėga ir mušimu.

Žmoną reikia mušti kažkuo lengvu, pavyzdžiui, dantų šepetėliu ar ranka. Vyras, mušantis žmoną, leidžia jai suprasti: moterie, tu užėjai per daug toli. Smūgiai į veidą neleidžiami, kadangi mėlynės veide gali padaryti moterį atstumiančiai negražią.

esquire.ru