Išsigando Rūtos Janutienės knygos -„Raudonoji Dalia“, bibliotekos atšaukia pristatymus

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/issi... 2020-02-26 17:04:00, skaitė 1021, komentavo 7

Išsigando Rūtos Janutienės knygos -„Raudonoji Dalia“, bibliotekos atšaukia pristatymus

Vakarų dosniai finansuojamas propagandistas Andrius Tapinas ir toliau atidirbinėja „Landsgrybių“ gaujai. Šį kartą Tapinas taiso savo klaidas…

Tapino laidoje buvo atskleista, jog Dalia Grybauskaitė prisipažino, kad mokėsi KGB mokykloje.

Rašytoja ir žurnalistė Rūta Janutienė paskelbė, kad jau gavo savo knygos „Raudonoji Dalia“ tiražą, tačiau kartu pranešė, kad Raseinių bibliotekoje numatytas pristatymas atšauktas. Šia informacija ji pasidalino asmeninėje Facebook paskyroje.

Pasak žurnalistės, biblioteka ne savarankiškai priėmė sprendimą atšaukti pristatymą, apsisprendimui įtakos turėjo dėmesys iš žiniasklaidos pusės, ypač garsiojo Andriaus Tapino susidomėjimas.

„Tiražas jau atvyko! Ir… Raseinių biblioteka paskelbė, o po to atšaukė „Raudonosios Dalios“ pristatymą…. nes paskambino „iš televizijos“, iš „15min“ ir dar du vietiniai konservatoriai pasikvietė talkon Tapiną, kad jis neleistų Janutienės į Raseinius. Tapinas, kuris yra „laisvės TV“, žinoma, ėmėsi priemonių!“ — rašo Janutienė.

Tai, kad pristatymas turėjo vykti kovo 13 dieną, buvo paskelbta Raseinių bibliotekos puslapyje.

Išsigando Rūtos Janutienės knygos -„Raudonoji Dalia“, bibliotekos atšaukia pristatymus

Be to, žurnalistė patvirtina, jog atšauktas ir pristatymas Alytuje, bei ragina tuos, kurie „vertina laisvą žodį“, ieškoti neutralių erdvių pristatymams.

„Išeina taip, kad Lietuvoje yra vietos tik Ulbinaitės panegirikai, visi kiti krūpčioja toliau. Kadangi tas pats nutiko ir Alytuje, tai kreipiuosi į visus, kurie dar vertina laisvą žodį. Jeigu dar nesate pasirengę gyventi propagandos tamsybėse, tai ieškokime neutralių erdvių ir nebailių, kurie jas suteiktų“, — ragina rašytoja.

Po šiuo Janutienės įrašu pasipylė komentarai apie Lietuvos demokratijos bruožus.“Demokratija“ tiesiog kunkuliuoja Lietuvoje. Pas mus D.Grybauskaitei, V.Landsbergiui galima pataikauti, meilikauti. Bet kritikuoti — šiukštu. Jei norit kritikuoti- prašau, yra Puteikis, Karbauskis ir t.t..“ — parašė buvęs URM vadovas Povilas Gylys.

„Gal visi laukia, kol knygą perskaitys „Dėdulė“, tada bus duotas sprendimas: „paleisti“, ar „pakarti“. „Pogrindinė“ literatūra taip pat turi savo vertę ir savo skaitytoją“, — šmaikštauja Rimantas Varanavičius.Andrius Tapinas aktyviai seka Janutienės knygos pristatymus.

Savo Facebook komentuodamas bibliotekos sprendimą surengti pristatymą, knygą „Raudonoji Dalia“ jis pavadino „žurnalistės kerštu“.“Janutienės opusas tikrai nėra jokia legendinė knyga, o buvusios žurnalistės keršto, dėmesio troškimų ir patogių faktų interpretacijų kratinys, kuriam Šveikas rastų labai tinkamą vietą. Ne, ne biblioteką“, — rašė žurnalistas.O vėliau, gavęs bibliotekos atsakymą, kad pristatymo nebus, ironiškai paragino Janutienę nepasiduoti ir surengti pristatymą.

Anksčiau Rūta Janutienė kartu su Seimo nariu Nagliu Puteikiu ragino Seimą steigti komisiją galimiems prezidentės Dalios Grybauskaitės mokslams KGB mokykloje ištirti.

Janutienė jau seniai garsėja savo knyga apie Dalią Grybauskaitę. 2012 metais žurnalistė parengė laidą „Paskutinė instancija“, kurioje ruošėsi kalbėti apie Grybauskaitės komunistinę praeitį. Laida turėjo būti transliuojama per TV3 lapkričio pabaigoje, tačiau tai neįvyko, o visi prie laidos kūrimo prisidėję darbuotojai buvo atleisti.

Po to Janutienė parašė knygą „Raudonoji Dalia“, kuri yra „dokumentų apie dabartinę Lietuvos prezidentę ir ją pažįstančių žmonių pasakojimų rinkinys“. 2014 metų gruodį ši knyga sukėlė didelį atgarsį visuomenėje, kai EP nariai el. paštu gavo išverstą į anglų kalbą knygos versiją.

Parengta pagal SN inf.