Korona virusas - „pasaulinė klastotė“?

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/pasaulis/stra... 2020-03-01 07:27:00, skaitė 1100, komentavo 1

Korona virusas - „pasaulinė klastotė“?

Profesorius, Rusijos medicinos mokslų akademijos akademikas Pavelas Vorobjovas įsitikinęs, kad iš tiesų nėra jokios korona viruso epidemijos, o tai kas masiškai rodoma ir publikuojama - tik „vietinis anksčiau neištirtos ligos protrūkis“. Kaip sakė specialistas interviu laikraščiui „Argumenty i Fakty“, dėl tam tikrų priežasčių ši „epidemija“ kažkam yra labai reikalinga, o kokiu tikslu ir kodėl ji taip eskaluojama, paaiškės vėliau.

Savo žodžius P. Vorobjovas pagrindžia atkreipdamas dėmesį į situaciją, susidariusią kruiziniame laive, esančiame karantine netoli Jokohamos.

„Ten buvo sergantis asmuo (todėl ir uždraudė laivui įplaukti į uostą), nuo jo nemažai žmonių užsikrėtė. Kaip dabar teigiama, daugiau nei 600. Ir mirė tik du 80-mečiai. Bet tokio amžiaus žmonės gali mirti nuo bet kokio kito viruso. Mes nežinome, kokiomis dar ligomis jie sirgo. Visi kiti sirgo lengvai. Bet jei virusas būtų tikrai toks užkrečiamas ir mirtinas, tada visi buvę laive turėjo užsikrėsti, sunkiai sirgti, ir daugiau jų mirti. Tai yra konkretus pavyzdys, paneigiantis visas kalbas apie pandemiją, epidemiją ir pan.“, - sakė jis. 

Pasak Pavelo Vorobjovo, nėra kuo gydyti užkrėstų šiuo virusu:

„Nėra jokių specialių vaistų. Jų nėra ir bet kokio kito ūmaus kvėpavimo susirgimo, įskaitant gripą, atveju. Sergantiems  korona virusu duodami preparatai, kurie skiriami pacientams, sergantiems ŽIV infekcija. Tačiau tai neduoda gerų rezultatų. Neseniai pasklido žinia, kad kinai pradėjo perpilti sergantiems kraujo plazmą iš jau pasveikusių, įtardami, kad joje gali būti kažkokių antikūnų. Tačiau neaišku, kiek tai efektyvu.“

Be to, kaip pabrėžė gydytojas, Kinija nepateikė viruso štamo:

„Garsus Rusijos infekcinių ligų gydytojas Vladimiras Nikiforovas neseniai išskrido į Pekiną. Jis pasakė, kad kinai nepateikė gyvo viruso. Duota tik genomo seką popieriuje. Bet tai nėra tiksliai tai, ko reikia. Kodėl slepia? Gal jie nieko neturi ir ta masinio sirgimo istorija yra visiškai išgalvota?“

Karantinas taip pat ypatingai griežtas, žmonės gąsdinami.

„Žmonės užrakinti savo butuose, į bakalėjos parduotuvę juos leidžia tik kas 3 dienas. Visa kita, įskaitant transportą, neveikia. Negalima judėti iš rajono į kitą. Kiekvienas judesys stebimas ir registruojamas išmaniausiais telefonais. Savanoriai dirba su specialiais kostiumais, kurie reguliariai dezinfekuojami. Tuo pat metu kinai rodo ligoninę tūkstančiams žmonių. Ten visiškai nėra izoliacijos. Vienoje patalpoje guli po 20 žmonių. Tokios sąlygos - puiki galimybė plisti įvairioms infekcijoms, kurios žudo daugiau nei virusas. Apskritai vaizdas yra panašus į mokslinės fantastikos rašytojų aprašymus ar siaubo filmus apie pasaulio pabaigą. Daugiau nei aišku, kad tai yra toks žaidimas, pasaulinio masto klastotė. Kodėl - kol kas neaišku“, - sakė Pavelas Vorobjovas.

„Ekonomistai kalba skirtingai. Vieni teigia, kad ši viruso istorija buvo sukurta kovojant su krize, kiti - kad tai būdas sukurti krizę ir pan.Tačiau daugelio svarbių ekonominių ir politinių įvykių (tiek Kinijos išorėje, tiek šalies viduje) sutapimas neatrodo kaip atsitiktinumas. Galbūt tai yra rinkų perskirstymas. Kažkada Sorosas uždirbo pinigų iš galvijų spongiforminės encefalopatijos arba „karvių pasiutligės“, kuri Anglijoje prasiveržė 2000-ųjų pradžioje, ir ūkininkai buvo priversti sunaikinti beveik visą gyvūnų populiaciją. Rusijoje buvo panaši situacija su afrikiniu kiaulių maru. Korona viruso situacija gali būti analogiška. O kas tiksliai tapo takoskyros objektu, mes dar nežinome“, - žurnalistams [aiškino profesorius ir pridūrė, kad pamažu tiesa išaiškės.

„Po kelerių metų mes žinosime, kas nutiko“.

„...Susidaro įspūdis, kad tai surežisuota situacija, kai vieni žmonės užimti paniką sėjančios informacijos sklaida, o kiti - pinigų uždirbimu iš to. Visas šis šurmulys turi savo autorius, tačiau didžiajai daliai žmonijos nuo to nėra ir nebus geriau, todėl verčiau likti ramiems ir nesileisti užvaldomiems panikos, kuriai nėra jokio pagrindo“, - reziumavo jis.