Gintaras Furmanavičius: Apie žodžio ir nuomonės laisvę Lietuvoje

Autorius: Gintaras Furmanavičius Šaltinis: https://www.facebook.com/ginta... 2020-03-03 11:08:00, skaitė 1030, komentavo 0

Gintaras Furmanavičius: Apie žodžio ir nuomonės laisvę Lietuvoje

Prieš kelias dienas pasidalinau internetinio portalo NY Post (https://nypost.com/) nuoroda į rašinį apie galimą koronavirus kilmės versiją. Be jokių savo komentarų.

NY Post yra virš 230 tūkst. egzempliorių tiražu kasdien pasirodantis dienraštis, leidžiamas nuo 1801 metų. FB NY Post turi 4,3 milijono sekėjų:

Šiandien pamačiau, kad mano įrašas ištrintas kaip skleidžiantis netiesą:

Kas gi yra tie nepriklausomi faktų tikrintojai, vienintelės tiesos saugotojai ir monopolistai, kurie žino geriau už beveik 220 metų JAV leidžiamą dienraštį?

Taigi mūsų skaidrieji, etiškieji ir visaip kitaip teigiami 15min žurnalistai (https://www.15min.lt/…/pirmieji-etiskos-ziniasklaidos-apdov…).

Tie patys, kurie visada pirmieji gauna informaciją paruoštukuose iš visų Lietuvos spec. tarnybų, kurie gavę informaciją iš STT veda tiesioginį reportažą iš R. Pakso ir G. Vainausko sulaikymo (https://www.15min.lt/…/isskirtiniai-kadrai-po-slapto-susiti…), kurie be teismo paskelbia nuosprendį man, o po to tik pagrasinus teismais deda paneigimus nematomiausiose vietose, nes ikiteisminis tyrimas nutrauktas net nepradėjus apklausų (https://www.15min.lt/…/stt-tyrimo-posukis-gintaras-furmanav…)

Čia įkeliu nuorodą, kurioje yra daug informacijos apie jų darbo metodus. Taip, ekspertai.eu nėra pats patikimiausias informacijos šaltinis, tačiau tekste įkelta 15min žurnalistės žinutė nepalieka abejonių informacijos tikslumu:

http://www.ekspertai.eu/tik-kokybiskos-informacijos-portal…/