Petras Gražulis: Didžiausia grėsmė valstybei yra pati VSD

Autorius: Petras Gražulis Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/petr... 2020-03-05 11:19:00, skaitė 714, komentavo 3

Petras Gražulis: Didžiausia grėsmė valstybei yra pati VSD

Seimo narys Petras Gražulis išsakė labai griežtą ir konkrečią nuomonę apie galimai „Landsgrybių“ klanui pavaldžią VSD veiklą

Petras Gražulis:

Reaguodamas į vakar dienos įvykius, kai V. Bakas paviešino galimai VSD sektų politikų, verslininkų ir kitų asmenų pavardes, ir Prezidento pamąstymus: „neva tokie pareiškimai turėtų būti traktuojami kaip bandymas diskredituoti svarbiausias institucijas ir siekis mažinti visuomenės pasitikėjimą jomis”, mano nuomone, VSD pati save diskreditavo šimtus kartų.

Ji mato grėsmę E. Kusaitėje, kuri neva Rusijoje norėjo įvykdyti teroro aktą, mato grėsmę A. Paleckyje, kurį laiko 1,5 metų uždarytą belangėje nepateikdama kaltinimų, mato grėsmę neįtikusiems politikams, rašydama įvairias pažymas ir kurpdama politines bylas.

Tačiau nemato grėsmės kai kontrolinį AB „Mažeikių nafta“ akcijų paketą įsigyja Rusijos bendrovė „Jukos“, kai „prasukamas“ Visagino AE uždarymo projektas, kurio metu pinigus įsisavino bendrovė „Nukem”, kurią įsigijo rusų „Rossatom”.

Taip pat nemato amžiaus aferos SGD terminalo, kuris perka suskystintas dujas per tarpininkus ir ofšorines kompanijas iš to pačio Gazprom.

Niekada VSD netyrė ir Seimo komisijos išvados, kad tilto per Bražuolę sprogdinimą organizavo asmenys, turintys teroristinės organizacijos bruožų, kurie susiję su Konservatorių partija.

Neminėsiu Rusijai palankių sprendimų Lietuvos geležinkeliuose, jūrų uoste ir kitose valstybinėse įmonėse…Tas vyksta nuolat ir dabar.

Kai Lietuvoje veikiantys skandinavų bankai „plauna“ V. Putino aplinkos žmonių pinigus, čia irgi grėsmės nėra.

VSD nematė ir slapto kalėjimo, nepastebėjo vežamų ir kankinamų kitų šalių piliečių, nors Strasbūro teismas oficialiai pripažino, kad Lietuvoje 2005-2006 metais veikė slaptas CŽV kalėjimas

Kai pačiai VSD vadovauja buvęs sovietų KGB rezervistas A.Pocius, taip pat viskas gerai.

Prisimindamas kad D. Jauniškis buvo SOP (specialiųjų operacijų pajėgų) vadas, baisu ir pagalvoti už kokius nuopelnus jis gavo šį VSD direktoriaus postą….Juk jo vadovaujami kariai parengti vykdyti aukštos rizikos ir aukštos pridėtinės vertės operacijas, kuriomis siekiama rezultatų politinėje, karinėje, ekonominėje ir informacinėje plotmėje.

Gal tai ir atsakymas į tai, kaip labiausiai ieškotas žmogus, D. Kedys sugeba paspringti skrandžio tūriniu, kitas toks pačios bylos liudininkas paskęsta balutėje, aukštas VSD karininkas iškrenta pro langą, sveikas B. Lubys staiga miršta kai pasiūlo statyti dujų terminalą už savo lėšas, buvęs kontržvalgybos valdybos vadas H. Margenis dienas baigia neva padauginęs insulino, po to, kai viešai pareiškia rašysis memuarus.

Pats esu persekiojamas spec.tarnybų klano visą nepriklausomybės laikotarpį, man iškeltos 5 politinės bylos. Buvau persekiojamas sovietų valdžios, o kas pasikeitė dabar.?

Net kai visuomenei, policijai pateikiau aiškius įrodymus, paviešinau neegzistuojančio (pagal policiją) automobilio numerius, paviešinau mane persekiojusiu asmenų nuotraukas, nei viena institucija nesiėmė atitinkamų veiksmų, nes bijo tos pačios VSD.

Per 30 metų VSD tik baugino ir gąsdino žmones, turbūt taip ir nesugaudama nei vieno tikro šnipo.

Paradoksalu, tačiau didžiausia grėsmė valstybei ir yra pati VSD.