Baltarusija neskelbia karantino, neuždaro mokyklų, sienų ir visai nepanikuoja: kodėl?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/balt... 2020-03-15 21:14:00, skaitė 1113, komentavo 2

Baltarusija neskelbia karantino, neuždaro mokyklų, sienų ir visai nepanikuoja: kodėl?

Europos šalys įveda papildomas apsaugos priemones pasienyje, o Baltarusija to nedaro, šalyje net neįvedamas karantinas švietimo įstaigose. Nors Baltarusijoje jau oficialiai nustatyti 27 užsikrėtimo COVID-19 atvejai

Baltarusijos sveikatos apsaugos ministerija nemato priežasties įvesti karantiną, skelbiama oficialiame ministerijos „Telegram“ kanale.

Sveikatos apsaugos ministerija priminė, kad nė vienoje iš šalių, kurios įvedė draudimą atvykti piliečiams, ši priemonė neturėjo įtakos jos pačios piliečiams – „nes neįmanoma techniškai ir neteisingai moralės ir etiškos požiūriu“. Be to, iš aštuonių įvežtų atvejų, kurie buvo nustatyti Baltarusijoje, septyni diagnozuoti Baltarusijos piliečiams.

Taigi, pažymi departamentas, sienos uždarymas negarantuoja užkrėtimo plitimo prevencijos. Vaikų darželių ir pradinių mokyklų uždarymas taip pat neduos norimo efekto, įsitikinusi Sveikatos apsaugos ministerija.

Ministerijos atstovai priminė, kad vaikai rečiau suserga koronavirusu, o mirčių tarp jų nebuvo. Be to, greičiausiai jie bus palikti prižiūrėti senelių, o vyresnio amžiaus žmonės yra pažeidžiamiausia grupė, jie turi didžiausią riziką susirgti sunkiomis virusinių infekcijų (gripo, paragripo, venoveniruso, tymų, pneumonijos) komplikacijomis.

Sveikatos apsaugos ministerija taip pat pažymėjo, kad nuotolinio mokymosi patirtis viename iš šalies universitetų parodė, kad studentai arba važinėja po šalį, arba toliau aktyviai dalyvauja masiniuose renginiuose sostinėje.

Ministerija pristatė statistiką apie kitas ligas. Taigi dabar šalyje yra keli šimtai pacientų, kurie serga plaučių uždegimu, ir tik vienas iš jų turi COVID-19. Tuo pačiu metu 64 žmonėms liga yra sunki, tarp jų ne vienas nekenčia nuo koronaviruso.

Iš 34 žmonių, sergančių plaučių uždegimu ir kuriems atliekama dirbtinė plaučių ventiliacija, nė vienas neturi koronaviruso. Sveikatos apsaugos ministerija paragino piliečius nepanikuoti ir liautis platinti nepatikrintą informaciją. Nuo kovo 16 dienos Baltarusijos geležinkeliai atšaukė traukinius į Latviją.

Anksčiau buvo atšaukti traukiniai į Ukrainą, Lenkiją ir Čekiją, taip pat buvo atšaukti pro baltarusiją važiuojantys Rusijos traukiniai į Berlyną ir Paryžių. Apie traukinių atšaukimą į Lietuvą dar nepranešta, tačiau jie taip pat bus atšaukti netrukus, nes Lietuva jau nusprendė uždaryti sieną užsieniečiams. Baltarusijoje kol kas oficialiai nustatyti 27 užsikrėtimo COVID-19 atvejai.

SN inf.