Karantinas ir ankstyvas pavasaris anksčiau laiko atvėrė duris vasaros sezonui

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/satires... 2020-03-20 18:00:00, skaitė 904, komentavo 2

Karantinas ir ankstyvas pavasaris anksčiau laiko atvėrė duris vasaros sezonui

Karantinas ir ankstyvas pavasaris anksčiau laiko atidarė vasaros sezoną. Paskelbus karantiną, lietuviai savo vasarnamiuose rado originalų saviizoliacijos būdą. Jie kasa lysves, sodina ankstyvas daržoves

— Sveikas, kaimyne! Tu jau sodyboje!

— Mūsų įmonė dėl koronaviruso išleido visus nemokamų atostogų. Štai ir pamaniau — kam sėdėti bute, jei galiu izoliuotis sodyboje. Čia grynas oras, ir nėra galimybės užsikrėsti. Oras puikus. Anksčiau laukėme gegužės atostogų, kad prasidėtų vasaros sezonas. Šiais metais šiltas oras ir karantinas privertė viską pakoreguoti.

— Teisingai. Kam sėdėti namuose? Geriau panaudoti priverstines karantino atostogas šeimos labui — pasodinti vieną-kitą lysvę daržovių. Žiūrėk, vasarą, kai finansų krizė įsibėgės, daržovės iš savo daržo bus nedidelė pagalba skurdžiam biudžetui.

— Nešnekėk taip. Daugelis žmonių neturi didelių santaupų ir kelios savaitės nemokamų atostogų gali smarkiai pakenkti šeimos biudžetui. Taigi, daug kam teks pakeisti vasaros atostogų planus ir praleisti juos šiais metais savo sodyboje. Tai, ką mes dabar prarandame karantino metu, atsipirks per atostogas. Nėra to blogo, kas neišeitų į gera.

— Gal ir taip. Bet kurioje tragiškiausioje situacijoje būtina pamatyti teigiamų dalykų. Mes nemirsime iš bado ir dėkojame Dievui už tai. Su žmona ir aš beveik metus galime gyventi iš mūsų pačių sode užaugintų konservuotų daržovių. Svarbiausia, kad duonos, druskos ir kruopų būtų parduotuvėse. Mes patys gaminame net mėsos konservus.

— O mano vaikai pastaraisiais metais vis dažniau priekaištauja žmonai ir man už tai, kad visą vasarą praleidžiame lysvėse. Jie juokiasi, kad dabar parduotuvėse visko galima pigiai nusipirkti. Ir staiga užklupo krizė. O mes ją pasitikome apsiginklavę stiklainiais rūsiuose! Taigi, ačiū, miela sodybėle!

— Kažkada prieš porą metų norėjome parduoti vasarnamį. O dabar suprantu, kaip gerai, kad jo nepardavėme. Viename iš straipsnių internete perskaičiau įdomų garsaus ekonomisto argumentą. Jis sako, kad šis koronovirusas reikšmingai pakeis nusistovėjusį gyvenimo būdą. Daugelis žmonių dirbs nuotoliniu būdu per internetą. O tai reiškia galimybę pabėgti iš miestų ir didmiesčių — galimų įvairių virusų ir infekcijų plitimo židinių. Taigi, visi bėgs į vasarnamius ir privačius namus gamtoje. Todėl mūsų sodybų kainos ženkliai pakils! Supranti, kur aš lenkiu?

— Įdomi mintis. Gal derėtų nusipirkti dar porą gretimų sklypų? Bus tikrai gera investicija ateičiai.