Pentagono išvada: Amerika nebus saugi kol neužkariaus pasaulio

Autorius: Polas Kreigas Robertsas Šaltinis: http://revoliucija.org/2015/07... 2015-07-16 11:28:05, skaitė 3113, komentavo 0

Pentagono išvada: Amerika nebus saugi kol neužkariaus pasaulio

Šių metų birželio mėnesį Pentagonas paskelbė savo „2015-ųjų nacionalinę strategiją Jungtinėms Valstijoms“. Jis skelbia skirsiantis dėmesį nebe „teroristams“, o „valstybiniams subjektams“, kurie „meta iššūkį tarptautinėms normoms“. Svarbu suprasti ką tai reiškia. Vyriausybės, metančios iššūkį tarptautinėms normoms, yra suverenios šalys, kurios vykdo nuo Vašingtono nepriklausomą politiką.

Šios „revizionistinės valstybės“ kelia grėsmę ne todėl, kad ketintų užpulti JAV, ko, kaip pripažįsta Pentagonas, nesiruošia daryti nei Rusija, nei Kinija, bet tiesiog todėl, kad yra nepriklausomos.

Būtina tai suprasti: grėsmė čia yra pats suverenių valstybių, kurių savarankiškumas daro jas „revizionistinėmis“, egzistavimas. Kitaip tariant, jų nepriklausomybė prieštarauja neokonservatoriškajai vienapoliškumo doktrinai, kuri skelbia, kad tiktai Vašingtonas turi teisę veikti savarankiškai.

Istoriškai susiklosčiusi Vašingtono hegemonija neleidžia jokiai kitai šaliai elgtis savarankiškai. Iš esmės bet kuri šalis, vykdanti nuo Vašingtono nepriklausom užsienio politiką, yra laikoma grėsme.

Pentagono pranešimas pagrindinėmis „revizionistinėmis valstybėmis“ įvardija Rusiją, Kiniją, Iraną ir Šiaurės Korėją. Daugiausia dėmesio skiriama Rusijai.

Vašingtonas tikisi „kooptuoti“ Kiniją nukreipiant Amerikos vartojamų prekių rinką į Kiniją, nepaisant „įtampos Azijos-Ramiojo vandenyno regione“, kurią neva kelia Kinija, gindama savąją įtakos zoną „prieštaraudama tarptautinei teisei“ (ir šitaip priekaištauja Vašingtonas – pats didžiausias tarptautinės teisės pažeidėjas).

Dar neaišku, ar Iranui pavyko išvengti likimo, kurį Vašingtonas primetė Irakui, Afganistanui, Libijai, Sirijai, Somaliui, Jemenui, Pakistanui, Ukrainai ir Palestinai.

Pentagono pranešimas yra pakankamai arogantiškas savo veidmainiavimu, kaip ir visi Vašingtono pareiškimai, skelbdamas, kad Vašingtonas ir jo vasalai „palaiko įtvirtintas institucijas ir procesus, skirtus užkirsti kelią konfliktui, gerbiant suverenitetą ir stiprinant žmogaus teises.“

Šitaip šneka kariuomenė vyriausybės, kuri tiktai nuo Klintono valdymo metų yra užpuolusi, bombardavusi ir nuvertusi 11 kitų vyriausybių, žudydama ir priversdama bėgti milijonus žmonių; kuri šiuo metu siekia nuversti Armėnijos, Kirgizijos, Ekvadoro, Venesuelos, Bolivijos, Brazilijos ir Argentinos vyriausybes.

Pentagono paskelbtame dokumente Rusija smerkiama už tai, kad ji tariamai „nesielgia pagal tarptautines normas“, kas iš tiesų reiškia, kad Rusija nepaklūsta Vašingtono vadovavimui ir nesielgia kaip jo vasalas, nesielgia taip, kaip norėtų vienapolė jėga.

Kitaip tariant, tai yra nesąmoningas pranešimas, kurį neokonai parašė siekdami kurstyti karą prieš Rusiją.

Nieko daugiau negalima pasakyti apie Pentagono pranešimą, kuris teisina karą ir dar kartą karą, kol pasaulyje nieko nebeliks.

Be karų ir užkariavimų amerikiečiai saugūs nebus. Šis kelias į branduolinį Armagedoną per Vakarų prostitutinę žiniasklaidą kasdien kalamas į galvą amerikiečiams ir Vašingtono europiniams vasalams. „Karas mus apsaugos!“

Šis Pentagono pranešimas mums parodo, kad karas su Rusija bus mūsų ateitis, nebent Rusija sutiks tapti vasaline valstybe kaip kad yra visos kitos valstybės Europoje, kaip Kanada, Australija, Ukraina ir Japonija.

Priešingu atveju neokonservatoriai yra nusprendę, kad amerikiečiams negalima toleruoti gyvenimo pasaulyje, kuriame šalys priiminėtų sprendimus nepriklausomai nuo Vašingtono. Jei Amerika negali būti vienapoliu hegemonu, diktuojančiu sąlygas pasauliui, tada geriau visiems mirti. Bent jau tai pristabdytų rusus.

Versta iš: Pentagon Concludes America NOT SAFE UNLESS IT CONQUERS THE WORLD