Skvernelis kirto rusofobams: man visiškai nesvarbu, kam priklauso lėktuvai, kuriais gabenamos apsaugos priemonės

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/skve... 2020-03-29 10:38:00, skaitė 1127, komentavo 9

Skvernelis kirto rusofobams: man visiškai nesvarbu, kam priklauso lėktuvai, kuriais gabenamos apsaugos priemonės

Lietuvai sunkiu laiku dabartinę valdžią kaip šakalai puola „Landsbergistai“ ir jų ruporai

Lietuvos ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sureagavo į žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją, kad neva lėktuvas, kuris atgabeno didelę siuntą apsaugos priemonių, priklauso „Rusijos oligarchui“. Tai jis parašė savo Facebook po to, kai pranešė, kad visos ligoninės bus aprūpintos atgabentomis priemonėmis.

„P.S. Ir dėl orlaivio: man visiškai nesvarbu, kam priklauso lėktuvai, kuriais gabenamos apsaugos priemonės. Šiandien svarbiausia, kad jos būtų čia, Lietuvoje, kuo skubiau“, — parašė Skvernelis.

Greičiausiai Skvernelis sureagavo į straipsnį, kuriame teigiama, kad priemonės į Lietuvą buvo „atgabentos kompanijos „Volga Dnepr“, kuri priklauso rusų oligarchui Aleksejui Isaikinui, orlaiviais“.

Dėl koronavirusinės pandemijos ir nuolat augančio atvejų skaičiaus Lietuvoje kai kurie politikai, ypač konservatoriai, ir toliau aštriai pasisako užsienio politikos tema, kaltindami vyriausybę tuo, kad ji naudojasi „netinkamų šalių“ pagalba.

Anksčiau Seimo „Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų“ frakcijos nariai Žygimantas Pavilionis, Audronius Ažubalis ir Emanuelis Zingeris pamatė „pavojų didėjančioje priklausomybėje nuo humanitarinės pagalbos“, kurią Kinija teikia Vilniui.

Tačiau Skvernelio tokie išpuoliai nesustabdė ir jis paskelbė apie naują apsauginių priemonių ir reagentų partiją, kuri turėtų būti pristatyta iš Kinijos į Lietuvą.

Be to, konservatorius Laurynas Kasčiūnas teigė, kad Rusija ir Kinija, padėdamos labiausiai nukentėjusiai Italijai, „sprendžia savo geopolitinius uždavinius“. Konservatorius pripažino, kad šioje situacijoje galbūt mažai kas priklauso nuo Lietuvos, tačiau lietuviai bent jau galėtų „kurį vakarą žvakutes languose uždegti ir mintimis kartu su italais pabūt“.

SN inf.