Kaip Lietuva pinigus tratina: tam davė, tam davė, o medicinai – nebeliko

Autorius: Vaidas Žemaitis Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/kaip... 2020-04-06 08:31:00, skaitė 1374, komentavo 8

Kaip Lietuva pinigus tratina: tam davė, tam davė, o medicinai – nebeliko

Absurdas. Šv. Tapinas priverstas rinkti pinigus, tam kad aprūpinti Lietuvos medikus būtiniausiomis apsaugos priemonėmis

Pradėkime nuo to, kad Lietuvos politikai be vazelino ir kitų pagalbinių priemonių yra sulindę JAV į tą vietą, kur labai tamsu.

Pažiūrėkime, kaip Lietuvos politikai vykdė užatlantės šeimininkų nurodymus ir nuo to eilinį kartą nukentėjo. Ištikimieji JAV draugai atsiribojo nuo Europos ir patys nebesusitvarko. JAV šiuo metu koronavirusu užsikrėtusių skaičius perkopė 312 tūkst. skaičių.

Kam Lietuva ištratino pinigus

Saulius Skvernelis, Aurelijus Veryga šiam tratinimui taip neprieštaravo, todėl sakyti, kad jie yra labai šaunūs negalima. Pavyzdžiui, pernai kariuomenė paskelbė, kad už 300 mln. eurų šiemet pirks universalius sraigtasparnius.

Lietuva įsigijo vokiškų pėstininkų kovos mašinų „Boxer“, kurie mums kainuos 385,6 mln. eurų. Prisiminkime „auksinių šaukštų“ istoriją. Pamenate, kai kariuomenei, buvo įsiūlyta pjaustymo lentelė už 180 eurų, kai identiška lentelė parduotuvėje tuo metu kainavo 28 eurus; duonriekis peilis už 142 eurus, kurio kaina parduotuvėje – 13 eurų; kepsniams naudojama šakutė už 184 eurus, kiaurasamtis už 70 eurų, sietelis už 161 eurą, skirtingų dydžių samteliai už 243 eurus bei 258 eurus ir t.t.

Dėl šios istorijos bendrovės „Nota Bene“ buvęs direktorius Andrius Jazgevičius pripažintas kaltu dėl sukčiavimo ir svetimo prekės ženklo naudojimo. Jam skirta 7000 eurų bauda ir nurodyta atlyginti Lietuvos kariuomenei padarytą daugiau kaip 4000 eurų materialinę žalą ir sumokėti 750 eurų įmoką į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą. Štai kaip buvo nubaustas „kaltininkas“…

2019 spalį Vyriausybė paskyrė papildomus 19 mln. eurų Krašto apsaugos ministerijai, kad gynybos biudžetas šiemet pasiektų 2 proc. bendrojo vidaus produkto.

Paskyrus papildomus milijonus, biudžetas pasiekė maždaug 967 mln. eurų arba 2,03 proc. BVP. Jei pinigai nebūtų paskirti, pagal dabartines prognozes asignavimai krašto apsaugai siektų 1,98 proc. BVP., o tai neatitiktų JAV šeimininkų paliepimų.

Taip pat pasielgta ir pernai, kai Vyriausybei net ir paskyrus papildomus 21,5 mln. eurų gynybai, 2 proc. ribos pasiekti nepavyko. Tuomet Seimas sudarė galimybę Vyriausybei skolintis pinigų, kad ši galėtų vykdyti gynybos įsipareigojimus.

Kyla vienas ir pagrindinis klausimas: Kada Lietuvos politikai išlys iš ten kur labai tamsu ir pradės tarnauti Lietuvos žmonėms?

Saulius Skvernelis kas dieną pasigiria, kad gaunamos siuntos iš Kinijos su kaukėmis ir pirštinėmis, o medikai dejuoja, kad jų trūksta. Po šių dejonių, medicinos įstaigose atliekami patikrinimai. Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) informuoja, kad atsižvelgus į nustatytus infekcijų kontrolės pažeidimus, kurie kelia grėsmę tiek medikų, tiek pacientų saugumui, priimtas sprendimas laikinai uždaryti didelę dalį Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) skyrių. Žinoma, kad dėl visko kalti medicinos įstaigų vadovai. Jie patys kalčiausi!

O ką darys Lietuva, kai susidurs su medikų trūkumu? Tas momentas artėja. Medicinos darbuotojai „krenta kaip lapai“ nuo pandemijos, o „krenta“ dėl ko? Dėl to, kad neturi tinkamų priemonių apsisaugoti.

Taip, kad visa tai ką mes šiandien turime, yra kvailos trumparegiškos politikos pasekmė.

Ir žinoma, kad šia situacija pasinaudos maitvanagiai „Landsgrybiai“ ir „Grybausėdos“, kurie kviečia visus emigrantus grįžti, tam kad sukelti chaosą. Jie taigi supranta, kad grįžusiems negalės suteikti būtinos pagalbos, nebus jiems darbo vietų, bet tai bus gera proga apkaltini Skvernelį su Karbauskiu ir visiems per Delfius ištrimituoti žinia, kad dėl visko kalčiausi būtent jie.

Ir dar viena maža smulkmena

Gitanas Nausėda, Valdas Adamkus, Vytautas Landsbergis

Generalinė prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl JAV CŽV kalėjimo veikimo Lietuvoje, nes esą jo nė nebuvo. Tačiau Vyriausybė nusprendė sumokėti Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) priteistą 130 tūkst. eurų kompensaciją palestiniečiui, kuris kalėjo CŽV kalėjime Lietuvoje… Ačiū Valdui Adamkui.

Vaidas Žemaitis Lekstutis