Kas kaltas dėl koronaviruso? Žinoma, kad Putinas!

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/satires... 2020-04-08 07:25:00, skaitė 973, komentavo 4

Kas kaltas dėl koronaviruso? Žinoma, kad Putinas!

Lietuvos valstybės saugumo departamento direktorius Darius Jauniškis griežtai perspėjo šalies piliečius apie siaubingą pavojų skaitant nelietuvišką žiniasklaidą ir žiūrint Rusijos televizijos kanalus bei interneto svetaines

Tik Lietuvos žiniasklaida rašo išskirtinai tikras žinias, o Rusijos — skleidžia vien dezinformaciją ir propagandą, dėl kurios "sėjama panika dėl COVID-19" į vargšų lietuvių protus ir sielas. Tiesa, VSD vadovas nenurodo jokių konkrečių faktų, tik ragina juo besąlygiškai tikėti.

— Dainiau, kodėl išmetei televizoriaus priedėlį ir palydovinę anteną į šiukšliadėžę? Juk jūs žiūrėjote tris šimtus televizijos kanalų iš viso pasaulio! Tai juk taip įdomu!

— Mariau, paaiškėjo, kad šis pavojus yra dar didesnis nei koronavirusas! Kaip sakė mano gerbiamas Lietuvos VSD vadovas Darius Jauniškis, visos ne Lietuvoje sukurtos rusiškos televizijos programos per šią anteną įsiskverbia į lietuvių smegenis ir sielą ir užkrečia jas baisiu propagandos bei dezinformacijos virusu. Apie tai jau kalbėjo labai gerbiamas užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ir mano gerbiamas prezidentas Gitanas Nausėda! Ir aš pats jaučiau šių virusų griaunamąjį poveikį. Pradėjau abejoti mūsų žiniasklaidos teisingumu! Taigi, aš imsiu abejoti savo idealo Vytauto Landsbergio žodžiais! Net baisu tai įsivaizduoti! Štai kodėl nusprendžiau mesti šią prakeiktą anteną.

— Ar kada susimąstei, kad tiesa yra kažkur tarp "Kremliaus" ir "Lietuvos" propagandos? Taip, aš sutinku, kad šiandien informacijos srautas yra dešimtis ir šimtus kartų didesnis nei prieš 20 metų. Kartais mano galva tinsta nuo nesugebėjimo atsakyti į klausimą  — ar stiklinė pustuštė, ar puspilnė? Štai kam mums buvo duota galva — mąstyti, o ne aklai tikėti viskuo, ką mūsų valdovai stengiasi įpiršti mums. Ar tavo didžiai gerbiamas Jauniškis, ir Nausėda ir Linkevičius pateikė konkrečių faktų, kuriuos tos pačios Rusijos žiniasklaidos priemonės, anot jų, iškraipė? Iš jų lūpų girdžiu tik nepagrįstus kaltinimus ir jokių įrodymų.

— Na, jie sėdi aukštai ir mato toli! Jie žino mūsų priešų klastingumą. Ir jei jie pasakė, kad nereikia tikėti priešo kanalais, vadinasi, taip ir turi būti. Tiesiog įkalinčiau visus, turinčius palydovines antenas, ir užblokuočiau visas užsienio svetaines Lietuvoje! Palikčiau tik "Delfi" ir LRT! Aš jais tikiu besąlygiškai, net kai jie linki man labos nakties ryte. Jie yra teisingi ir nesukelia painiavos piliečių galvose, neskleidžia dezinformacijos, kaip koks nors "Russia Today" ar "Sputnik"!

 — Klausyk, Dainiau, ar seniai tikrinaisi savo psichikos sveikatą pas psichoterapeutą? Manau, kad pats laikas kreiptis į jį ir pakalbėti apie savo fobijas.